25 maj 2008 - växthuset på plats och invigt

Så är då växthuset äntligen på plats och vi har börjat fylla upp det med en massa växter samt även sått en hel drös av frön. Det var ett pyssel att få ihop växthuset, det som såg relativt enkelt ut på beskrivningen visade sig inte vara lika enkelt längre fram när allt skulle monteras ihop. Det var ett antal skruvar som fick skruvas i och ur flera gånger för varje gång något nytt skulle kopplas ihop, men med tålamod så går det mesta. Så här långt hade vi kommit efter 3 dagars jobb.

Efter ytterligare 3 dagar så var allt äntligen på plats, men när sista plastskivorna vi skulle montera ihop skivorna till dörren så upptäckte vi att två skivor fattades. Så det blev en tur till Bromma för att få de saknade skivorna, men nu är allt på plats och det här är slutresultatet.
image17
och så här ser det ut inne i växthuset med de första plantorna på plats.
image41
som ni ser så kom delar av ställningen till det gamla växthuset till användning.

I slutet på april, början av maj så verkade allt börja blomma samtidigt på tomten, dels perenner dels plantorna i krukorna och det ser nästan likadant ut fortfarande fast vi nu är i slutet av maj. Vilken härlig blomsterprakt det är eller hur.
Först perennerna

bergenia                    blåöga            forsythia                 pärlhyacint 

primula                 påsklilja             mossflox               scilla                        

solvända                  vildfläder                 vitsippa

och sen det som vi planterat i krukorna

Lejongap i olika färgerpenséer i olika färgersen hittade vi de här häftiga boll tagetes på en handelsträdgård samt den polkagrisrandiga petunian på en annan. Visst blir man på gott humör med dessa blommor.

RSS 2.0