25 augusti - Nitro BIS-R valputställning, hälsning valpköpare

Fick info från Marie i Kalmar att Nitro också varit på sin första utställning, en inofficiell valputställning i Kalmar och Nitro lyckades ännu bättre än sina bröder med en 1 Hp, BIR samt inte minst BIS-5 placering. Bra jobbat Marie & Nitro och tack för bilderna på snyggingen och de fina rosetterna han vann. (Nitro = Pompeca's Gustavus Introitus)


Lenah med Molly och Kajsa har fått en promenadpartner i Sofia med Hanna och Cherry och Sofia skickade ju några promenadbilder i helgen och här kommer några från Lenah också. Lenah som inte bara nästan är "certifierad ställauppare", jo då jag såg ditt inlägg på Kickis sida :-) nu börjar du även närma dig certifierad fotograf - alla hundarna och Sofia på en bild, inte dåligt. tack Lenah för de fina bilderna.Kajsa = Sixth-Sense dotter till Janne = P. Runningfire in Kinderdijk som är bror till Cherry = P. Chariots of Firemumma.
Hanna = P. Honey Runner dotter till Cherrys syster Meide = LCCh P. Firelove in Ameide. Molly = P. Love My Culture är dotter till LCCh P. Sweet Spring Sapphire som är barnbarn till Meide. Syns månne släktskapet??

25 augusti - Lure-coursing, WR och utställning BIS Uppfödare

Så har jag äntligen fått mitt bredband reparerat, tänk vad mycket trassel ett vanligt åskväder kan ställa till med när man bor på landet. Som tur var klarade sig mitt modem i datorn, det var i kopplingsskåpet det hade blivit kortslutning. När man inte kommer ut på nätet inser man vad beroende man blivit av att när som helst kunna koppla upp sig för att läsa mail, uppdatera blogg, hemsida samt inte minst betala räkningar (fast det hade jag ju gärna sluppit) eller bara en så enkel sak att kolla efter när SW's årsmöte skulle starta. Som tur var finns det ju fler personer med dator och telefonen fungerade så jag fick tag i infon i allafall. Jag var ju bara tvungen att åka på årsmötet eftersom jag skulle hämta Busans trippelpris, det var det åttonde trippelpriset till hundar från min uppfödning.

Förra helgen var det så dags för lure-coursing i Sundsvall. Eftersom Vilda stukat en tå så fick hon stå över provet den här gången. Däremot åkte jag via Micke och Ulrika i Gävle och hämtade upp Vildas son Jarvis som skulle vara med för första gången. Jarvis skötte sig riktigt bra i första omgången där han låg bland de 25 främsta (av 60) med bara några poäng till Certen men tyvärr blev inte lopp 2 lika bra så han föll till en 32:a plats med 78 p. Men det är ju klart godkänt  så nu får även Jarvis tävla i bruksklass på utställningar i Sverige.

Förutom Jarvis så deltog Mumin, Busan, Fracke och Mumrik i provet och Mumin kom bäst av dem alla på en 17:e plats med 4:e bästa poäng i andra omgången. Vilket var lite surt då hon fick springa i lopp 1 i första omgången, det lopp som man helst inte vill bli lottat till då det ofta strular i det loppet, och visst sjutton hände det igen. Startern och piloten var inte i fas med varandra utan piloten körde iväg trasan men startern släppte aldrig iväg hundarna så trasan hade mer än väl passerat första vinkeln innan hon såg att, oj då jag måste visst starta er. Så Mumin och den andra hunden genade förstår direkt mot trasan och kom på så sätt fel in i loppet så det resulterade i 76.5 p för Mumin och 72.5 p för hennes springpartner. Det är lite tråkigt när det inte är hundarna själva som får avgöra utfallet utan starter och pilot i det här fallet. Busan och Fracke sprang tillsammans i lopp 1 och Busan var riktigt duktig att hänga på den 4 år yngre Fracke, men poängmässigt hamnade de båda långt ner , Busan 55:a och Fracke 50:e plats. Men kul har de i allafall. Mumrik var näst bäst av Pompecarna med en 22 plats - 7 år gammal det är väl inte dåligt.

Vädret hade vi tur med både på lördagen och söndagen till söndag kväll, på resan ner till Gävle så stormade det och vräkte ner regn. Det såg ut som om hela vägbanan höll på att rinna bort, så det tog många timmar ner till Gävle för att lämna tillbaka en trött Jarvis.

Mumgas, Confi och Byron har börjat träna på whippet race. Byron än så länge har väl varit där flest gånger då de bor närmast banan i Västerås men oj vad kul att se att alla 3 grabbarna är trastända. Confi överraskade både Mattias och Bettan med att visa upp en ny sida av sig själv. När han fick syn på trasan så började han tjuta efter den. Så till våren får vi se om grabbarna är klara att få börja tävla på WR.

Nu i helgen som varit så hade vi anmält 5 av Gustavus-bröderna till en inofficiell utställning i Vallentuna. Det är alltid bra att börja på någon mindre utställning om hundar, mattar och hussar aldrig varit med om detta förut. Tyvärr jobbade Tina så Angus kunde inte vara med. Confis husse Mattias fick förhinder men inte Confi, så det blev Annah (Garamonds matte) som fick äran av att ställa ut Confi för första gången, både för henne och Confi och de skötte sig jättebra. Confi kom 3:a med Hp.

Edda lillmatte till Garamond visade upp honom och det gick bättre och bättre det som var mest problematiskt var ju att nå upp att hålla i kopplet på bordet men även det fixade Edda galant.  En ny proffshandler mån tro? Garamond kom 4:a med Hp.
 
Byrons matte och husse delar på gracerna och eftersom Hanna skulle på valpkurs med Byron efter utställningen, hoppas det gick bra och att Byron inte sov sig igenom den, så var det Jonas tur att ställa ut Byron och det gick ju pckså bra. Byron kom 2:a med Hp.

Så den av bröderna som vann var Mumgas som kom 1:a med Hp och sen blev BIR & BIG-2 valp, enbart slagen av en greyhound tik.

En sån här fin rosett fick Mumgas.

På utställningen hade de även uppfödarklasser och givetvis ställde vi upp där också och fick Hp, kolla så bra grabbarna skötte sig.

Efter att ha visat upp sig för domaren blev alla pojkarna jättetrötta.

och sen väntade BIS uppfödartävlingen och vi gick in i stora ringen med 5 andra uppfödargrupper och vi lyckade slå dem alla och blev alltså BIS uppfödare, så tack till er alla som var kvar så länge så vi kunde vinna detta.

Från Krägga utställningen har jag lyckats få tag i några bilder. Mumrik kom ju 2:a i bruksklassen med UK. Foto Jörgen Oinonen
 
och sen vann han parklassen tillsammans med Meide visade av Kerstin - i ösregn. Foto Malin Westlie

Meide vann Veteranklassen över 6 andra championtikar med UK  - foto Malin Westlie

men sen föll hon mot hanen och blev BIM veteran. Inte dåligt 3 dagar efter sin 10-årsdag. Foto Malin Westlie

Thunder's Johnny Be Good BIS - SLCCh NLCCh Pompeca's Firelove in Ameide BIM veteran. Foto Malin Westlie

I helgen kom det även en hälsning från Sofia, Cherrys och Hannas matte att de varit på promenad med Lenah, Mollys och Kajsas matte. Så här är några bilder från promenaden.

fr.v vänster Molly, Cherry, Hanna och Kajsa

trött liten Kajsa efter promenaden.

14 augusti 2008 - semester summering - hälsningar valpköpare

Så är det mitten av augusti och utanför har sommaren tagit paus efter några veckor med helt underbart väder fyllda med en massa aktiviteter. Nu kurar hundarna inne i huset när regnet faller ned i rikliga mängder - enda fördelen är att nu helt plötsligt är gräsmattan grön och fin igen från att ha varit en brun halmmatta i ett antal veckor.

Nåväl för att summera ihop semestern (även om det fortfarande återstår en vecka av den) så for vi som sagt först till Kicki för att titta på Jannes (SLCCh Pompeca's Runningfire in Meerkerk) och Flingas valpar som blivit 8 veckor och skulle börja flytta till sina nya hem. Mumgas som var 2 månader äldre såg så stor ut bland de små valparna men när han var bland de vuxna såg man verkligen att han fortfande var valp. Lenah som hade tingat en tik efter Mumin som ju tyvärr bara fick hanar tog en tik efter Janne istället och här är en bild på lilla Kajsa som nu flyttat hem till Lenah och Molly i Vänersborg.
 
På Kickis blogg hittar ni bilder på alla söta valpar, en av dem "Lill-Flinga" numera Sally har flyttat upp i våra trakter så henne kanske vi får se lite mer. Efter Kickis valpuppställningar drillades Lenah i att träna att ställa upp de vuxna hundarna.

och Lenah måsta ha legat i hårdträning för hon skötte detta med bravur så att jag fick en massa bra uppställningbilder på alla de vuxna hundarna. Har får ni se hur bra Lenah lyckades med Mumin och de andra. Fler bilder kommer att finnas på min hemsida.

Så här blev Molly,                      Vilda                          
   
    Meide och                             Meides bror Janne
    
Mumgas blev givetvis avundsjuk på de andra hundarna som Lenah höll på med så han var bara tvungen att få komma upp i Lenahs famn ch då blev ju allt annat ännu mer intressant, tänk vad bra man ser här uppifrån!!


Efter besöket hos Kicki bar det av till LC EM på Husby säteri utanför Söderköping och vilket bra väder vi hade, nästan för varmt men oj vilken härlig tillställning det blev, våra utländska besökare fick verkligen se Sverige från sin bästa sida. Jag hade ju hoppats på några avhopp eller löp på de ordinarie tikarna och det blev ett så Torshammarens Shira kom med från reservlistan men inte någon mer av tikarna däremot fick Sunny springa stödhund i omgång 1 och Vilda i omgång 2.
Vilda gjorde bra ifrån sig så det var synd att hon inte fick en ordinarie plats. Här är en bild på Vilda från loppet.

Här får ni ännu fler smakprov på bilder från LC EM, fler bilder kommer att finnas på min hemsida om någon vecka.
Från invigningen.
   

     
Är man i svenska landslaget så är man
    
Starter på en bana Mats och trasutläggare Robert in action
  
på fälten - afghan                      galgo espanol                      saluki
    
whippet - Gizmo                  whippet - Cosmos
  
Det var ju en hel del folk som drogs till Husby för att se de bästa hundarna i Europa göra upp om titeln Europamästare i LC. Jörgen, Annah, Birk och Edda med Garamond, Marie & Tommy med Nitro samt Britt & Dan med Goofy var bland de som tagit sig till Husby så jag fick en hel del nya bilder på dem också. Garamond, Mumgas och Nitro hade en brottningskamp i hagen utanför husbilen, de lekte så det stod härliga till som ni ser.

Birk och Edda och även Mumin tittade på medan gossarna busade med varandra.
   
 
Till slut orkade de inte busa mer i värmen och då lyckades vi få bilder på dem stillastående också, de bilderna kommer ni att hitta på grabbarnas egna sidor som jag håller på och gör iordning men tills dess får ni den här bilden på Mumin med 3 av sina söner.

Mumgas morbror Fracke och Mumgas är slående lika varandra i teckningen så vi var bara tvungna att försöka få en bild på dem tillsammans, den enda bilden som blev någorlunda bra är denna på dem när de sitter men jag hoppas vi kan få till bättre bilder senare så ni får se.

Vildas son Goofy med matte Britt och husse Dan dök också upp till provet så här ärl ite nytagna bilder på honom och Vilda. Först på Goofy som matte Britt lyckats ställa upp ordentligt, bra träning inför utställningar.

Sen på Goofy och Vilda samt en huvudbild på Goofy.
 
Medan vi var på EM var brorsan Angus på utflykt med sin familj till bland annat Norge och här är en hälsning med en massa bilder från dem också.

Efter EM bar det av hemåt igen och några dagar senare kom Mattias och Bettan på besök med Confi och hans nya lillasyster Puckolina här i famnen på lill-matte.

Confi och Mumgas blev också glada över att träffa varandra och återigen hade vi brottningskamp på gräsmattan.
   
   
sen upptäckte Confi vad de andra hundarna hemma redan hade koll på nämligen att det är jättegott att äta upp bladen på zucchiniplantan, men men det är väl bra att frukterna får mer näring så näringen inte försvinner ut i bladen.
  
Sen kom det en hälsning från Lenah och Molly att Kajsa kommit bra in i familjen och det syns väl på bilderna nedan.


    
Sen kom det en hälsning från Vildas och Mumin syster Alice som njuter av sin tillvaro hos Susanne och Morgan i Uddevalla.

Alice är verkligen lik sin syster Vilda eller hur?

Nu under augusti har Meides dotter Hanna (Pompeca's Honey Runner) lyckats få sin LC licens så hon kommer att vara med i sitt första LC prov i Falköping i september. Hanna är Meides 9:e avkomma som tar sin LC licens. Hannas bröder Randall (1 LC-Cert), Elvis och Minimum har också LC licens. Här är bilder på Hanna från i april (stående) samt in action på LC fältet i maj.
 
Till helgen som kommer gör Jarvis debut på LC provet i Sundsvall så det ska bli spännande att se hur det går, tyvärr kommer inte hans mor Vilda att delta då hon varit svullen på en tå sen några veckor tillbaka och det är viktigt att det får läka ut ordentligt innan hon deltar på några LC prov så hon får stå över till provet i Stockholm.

I denna summering måste jag självklart gratta Elvis och Burtons matte Kaisa och husse Anders som den 7 augusti blev stolta föräldrar till lille gossen Svante - lycka till med er lilla guldklimp.

Nu hoppas jag bara på bättre väder igen så det går att slappa på grillplatsen igen.

  


RSS 2.0