Hälsning från Sjiba - 22 januari 2008

Idag fick jag ett gäng bilder från Annika på Vildas dotter Sjiba som bor på Färöarna med Annika som jag vill dela med mig av. Bilderna är tagna på Sjibas 1 årsdag den 12 januari. Bilder på Annika & Sjiba

  

Har ni sett vilken fin utsikt över Torshavn det är i bakgrunden.  Sjiba verkar nyfiken på frosten som finns på gräsmattan. Så varsågoda att titta på bilderna på Sjiba.

       

tack så jättemycket för bilderna Annika och ge Sjiba en stor kram från oss alla.  / kram Marie

GRATTIS i efterskott till Herrgårds-kullen 8 år 19/1 - 21 januari 2008

Märkligt vad fort den här helgen försvann, hade i allafall ambitionen att lyckas skriva in Grattis hälsningen till Herrgårdskullen som fyllde veteraner dvs 8 år i lördags. Men i lördags bjöds det på god mat hos Marianne så då försvann den tiden och igår planerade vi agilityutbildningen i mars. Sen följde Marie G med hit och vi satt och kollade på bilder till hennes hemsida. Men vi skapade i allafall en blogg till Marie G & hennes sheltisar så vi får se när hon får igång sin dator igen att det kommer in lite info där också. Gå gärna in och kolla på bilden på hennes sheltisar i skogen. Den är jättefin. Länken till hennes blogg finns under länkar till vänster.

Tänk att det är 8 år sen Busan & co föddes, det är inte klokt vad tiden går och på den tiden hade inte jag digitalkamera utan garderoben är full av bilder så efter lite letande hittade jag i allafall lite valpbilder på kullen som jag nu scannat och lagt in på hemsidan. Men ni får se några söta valpbider här också så håll till godo.

Busan som liten      Greven med min kära Cassis       Porter - Nils-Olofs lyxhund
                                     

mysiga  LC-champion Peppar som liten
            
              
Snart kommer det att hända lite spännande saker men det får ni vara nyfikna på ett tag till (vissa speciella har redan fått lite förhandsinfo)

vi hörs snart igen,    Marie

Hälsning från Jarvis - 12 januari 2008

Fick lite nya bilder på Jarvis (Pompeca's Son Of Culture) idag på Jarvis 1-årsdag från Micke & Ulrika i Gävle. Jarvis är väl för go när han pysslar om sin "morbror" Randall. Fick även två härliga utomhusbilder på lillgrabben så håll tillgodo med lite nya bilder. Hoppas ni märkt att det går att se bilderna i större format om ni klickar på dem.
        

Tack så mycket Micke & Ulrika för bilderna. :-)


GRATTIS till Culture-kullen 1 år - 12 januari 2008

Massor av födelsedagshälsningar från Vilda till hennes och Emersons valpar som fyller 1 år idag.

image20

Tänk vad tiden går fort det är ju inte länge sen de var så här små
image21
Från vänster är Sjiba, Goofy, Jarvis och Molly


Fika hos Gudrun - 11 jan 2008

I kväll var vi över till Gudrun, Titzie & Zorba på fika och Ma'Belle & Meide upptäckte genast att Titzie och Zorba fått nya pipleksaker sen de var där förra gången så det blev ett fasligt pipande. Tog vi av dem pipleksaken för att kunna prata hittade de genast en ny och kom springandes med. Zorba såg alldeles förvånad ut över hur populära hennes pipleksaker var. 

           Zorba                            Ma'Belle                         Meide
                 

Mumin undersökte alla jullådor som Gudrun hade framme. Busan inspekterade granen med påföljden att hon var fint dekorerad med glitter efteråt, Meide lyckades även få glitter runt en tand! Tyvärr blev det inga bilder av Busan och Meides huvuddekorationer.  Vilda tog en mer avslappad attityd och kliade sig lite förstrött under frambenet. Efter en stund upptäckte Zorba godskaer på bordet och då måste man ju bara "vila" huvudet på bordet. Titzie ligger hellre hos Marianne och myser.

        Mumin                              Vilda                 Marianne med Titzie & Zorba
                   
           
Även om julen är över så måste ni få se Gudruns fina amaryllis samt den mysiga tomtebyn hon gjort.
   

När vi fikat färdigt var vi in på nätet och kollade på presumtiva hanar att para Zorba med, vi har nog sett ett par som verkar väldigt intressanta men det berättar vi inte ännu om vilka det kan vara. Zorba kommer förmodligen att paras till nästa vinter.

Hälsning från Honey - 9 januari 2008

Som svar på bloggen fick jag idag mail från Gun & Benny med Honey, dvs Meides kullsyster Pompeca's Honeyfire from Märsön. Honey tillhör min första kull på Mumma, Fire-kullen är född ute på Märsön och jag tänkte att någon valp i kullen skulle ha anknytningen till Märsön i sitt kennelnamn och det blev vår lilla Honey.

Gun hade skickat med några bilder på Honey som jag nu genast utan större jobb kan dela med er andra också.
Här är Honey med på fjällvandring, bra på balansgång är hon också som synes
image7image8
och sen en bild från svampskogen men som Gun skrev var nog svampen mer intressant :-)
image9
 
Jag undrar hur mycket utrymme man har på bloggen. Borde nog kolla upp det så jag vet om jag kan vara lat och lägga in bilderna i orginalstorlek eller om jag behöver förminska dem lite innan. För  det är ju extra roligt med mycket bilder det gillar jag i allafall.

Ja, det var dagens inlägg - ha de   / Marie


Pompeca's hänger på trenden och skapar blogg - 8 januari 2008

2008 verkar gå i bloggens tecken så det är väl lika bra att hänga på trenden och i ärlighetens namn så är det ju lite smidigare att uppdatera bloggen än hemsidan. För att uppdatera hemsidan är man ju låst till en dator som har både Dreamweaver/Front page för att skapa sidorna och sen ett ftp-program för att ladda upp sidorna och det har man ju inte på alla datorer.

Ju nu håller jag i allafall på att finalisera årets avelshane samt avelstik på LC för 2007 samt 2008 års provredovisningssidor så om allt går som planerat ska jag kunna lägga ut det på min hemsida till helgen.

Under våren är det valpar planerade på Mumin, om nu lilla damen vill bli parad. Det gick ju inte så bra förra året utan det slutade med att Vilda blev parad istället. Som tur var löpte de med 3 dagars mellanrum så den dörren är öppen i år också eftersom Vilda tyvärr inte kvalade till EM så då är det ok att ta en kull på henne om nu Mumin skulle tycka att det där med parning det kan vi hoppa över, för valpar vill jag ha till våren och några fler än jag dessutom :-)

Nu under december-februari tar vi det lugnt på tävlignsfronten och hundarna är nöjda med tillvaron ändå. Julaftonens paketöppnande av hundarna var ett spektrum av olika stilar så ni får ett smakprov på sex olika stilar i bilderna nedan.

Ha de' gott

image1
Mummas variant går ut på att få så små bitar som möjligt av papperet, innehållet får vänta till sist

image2
Meide tyckte helt klart att snöret var mest intressant, är det månne en trasa i andra änden?

image4
För Busan tog det en evighet innan hon lyckades knapra sig in till innehållet i paketet

image3
Medan Ma'Belle resolut slet sönder paketet och gav sig på innehållet - vår lilla matfreak :-)

image5
Mumins stil var mer lik Busan då hon gjorde ett litet hål i paketet och sen plockade ut en godis i taget

image6
Vilda har ärvt mer av Ma'Belles sätt men förfinat det, hon tog ett stadigt tag om paketet med tassarna och sen var det bara att äta rätt igenom, inte gör väl det om det slinker ner lite papper samtidigt. Julsnöret lyckades hon fint mota åt sidan så lite finurlig är hon allt.

RSS 2.0