22 juli 2008 - hälsning från Byron, snart LC EM

Uj vad tiden går fort nu är det snart dags för LC EM på Husby Säteri utanför Söderköping närmare sagt den 26-27 juli. Både Vilda och Mumin är kvalificerade men precis utanför de 6 ordinarie tikarna, Vilda 3:e reserv och Mumin 6:e reserv  så om inte några av tikarna före Vilda börja löpa eller får förhinder så blir det inget tävlande för tjejerna. Lite synd eftersom Vilda varit kvalificerad till EM både 2006 och 2007 men då hade jag ingen möjlighet att åka med henne och så i år när det är på hemmaplan kom hon precis utanför. Vilda valpade ju förra året så de första proven på våren var hon inte i tillräcklig kondition efter valpningen att kunna tävla om topp placeringarna, men men så är det. Det ska i allafall bli trevligt att åka ner och ta del av det hela tjejerna kanske får springa något provlopp.

Till EM har jag även med mig en hel hög med nysydda selar i olika färger samt även fleccetäcken inför höst och vintersäsongen så behöver ni sele eller täcke så hittar ni mig där fredag 25:e till söndag 27:e. 
     

På vägen till EM ska jag även passa på och åka förbi Kicki och titta på Jannes och Flingas valpar innan de börjar flytta iväg till sina nya hem och så får vi se vilken tik som Kicki tänker behålla. Så kameran är laddad med ett extra stort minneskort för valpfotografering och LC prov.

Några som också laddad kameran och skickat bilder är Hanna och Jonas som skickat bilder från Byrons första "bad" i den giganstiska vattenskålen!! Märkligt att husse står mitt i den!
 
Hmm, vad ska jag göra nu? Bäst jag står stadigt!


äh, gräsmattan är allt skönare.... speciellt när jag får gnaga på pinnar!

  Några bilder från en skogspromenad. Enligt Hanna så lekte Byron mossplöjare!! Fast här ser han helt oskyldig ut eller hur?

men här ser han lite full i sjutton tycker jag, mossan nästa......

Tack Hanna och Jonas för alla bilderna på Byron :-)

Brorsan Mumgas och mormor Ma'Belle har också lekt gräsplöjare, med ett stort fint hål som resultat där en svårplacerad buxbom helt plötsligt fick en bra plats! Mumgas undrade verkligen vad Ma'Belle höll på med......
 
Mumgas håller precis på och ömsar tänder och hans öron ligger åt alla håll och kanter just nu, men det verkar ju vara ett släktdrag också för kolla mormors mormor Mummas öron, en slående likhet eller hur? Man kan ju undra om Mumma också håller på och ömsar tänder med tanke på öronen men jag hoppas ju inte det eftersom då lär hon ju inte få några nya 12 år gammal. Men nej då, en snabb koll och hennes tänder är i kanonform trots hennes ålder.


Inför EM passade jag också på att köpa ett bättre zoom objektiv och i det finns även macro inställning så jag passade på att ta en close-up med macron på Busans öga, det roliga blev att jag ser mig själv reflekterad i Busan öga, lite häftigt att kunna få en sån spegelbild i hennes öga.

13 juli 2008 - Confi flyttat, Meide BIM Veteran

Idag är det återigen lite tomt hemma eftersom Confi fått ett nytt hem dit han flyttade igår. Men han fick ett nytt bra hem hemma hos Mattias och Elisabeth inte långt från oss. Confi kommer även om några veckor att få en whippetkompis hemma hos dem vilket han nog kommer att gilla. Här ser ni Confis nya husse Mattias och matte Elisabeth, Confi har precis sett en hund (sig själv) i glasrutan därav hans förvånade uppsyn.


Sen har jag varit på Krägga herrgård på raskonferens och utställning men mer info om det kommer senare idag. Men jag måste ändå berätta att Meide vann Veteranklassen med UK och blev sen BIM veteran.

1 juli 2008 - Confi tillbaka pga allergi

Tyvärr blev Confis/Henrys tillvaro hemma hos Isabelle och Gerd kortvarig då Gerd var allergisk mot honom. Vad Gerd trodde var barnastma var förmodligen redan då allergi mot hund och tyvärr för deras och Confi/Henrys del så fungerade det ju inte med hund i huset. Så Isabelle får vänta med sitt efterlängtade hundköp tills hon flyttat hemifrån. Idag kom Gerd och Isabelle tillbaka med Confi och nu söker Confi ett nytt hem. Gerd är gärna referens för deras guldklimp även om än hans vistelse hos dem blev kortvarig. Så hör gärna av er om ni söker en charmig, istort sett rumsren 3 månaders hanvalp. Maila på [email protected], gå i på hemsidan www.pompecas.se eller ring 070-584 58 77 om ni söker en whippetvalp.

RSS 2.0