20 april - årets första LC prov

Så har resandet börjat till årets LC prov, den här helgen avverkades följande sträcka - Enköping - Uppsala - Vänersborg - Allered (Laholm) - Vänersborg - Enköping - Gävle - Enköping med start i lördags morse kl.08.00 och slut måndag kl.20.  Detta för att hundarna ska få springa efter en plastpåse på ett fält under totalt 1 minut - tur att hundarna gillar att åka bil och inte blir åksjuka i allafall.  Å inte regnade det på oss heller även om det var ruskigt kallt när vi gick till incheckning kl.06.45 i söndags morse, så att ha en varm husbil att återvända till för frukost var inte helt fel.
 
Hålla på med hunderi oavsett form är väl en sorts tokighet men vem betalar inte nätt summa i bensinpengar för att få fara runt och träffa en massa trevliga människor och låta hundarna göra något de verkligen uppskattar. Dessutom får man ju se mycket av Sverige även utanför de normala färdvägarna!! Den kära GPSen (som inte fått något namn ännu)hittade nämligen en egen liten genväg den sista biten till provplatsen så vi fick övertyga den om att nja, den föreslagna skogsvägen inte var speciellt framkomlig för en husbil möjligtvis för ett terrängfordon. Så Lenah fick agera kartläsare ett tag tills GPS'en gav med sig och tyckte att vi hittat en bättre väg :-) 

Men trots den lilla färdvägsavstickaren i mörkret så kan man ju den här tiden på året inte annat än njuta av vår vackra natur. Man ser verkligen vårens framfart i landet, här har det knappt blivit små gröna strån på åkrarna medan det nere i Laholm säkert var 1-2 dm med grönt på fälten och massor av blommande buskar och en del träd också för den delen.

I kameran finns lite bilder från provet som jag ska försöka få fram imorgon, eller rättare sagt idag eftersom klockan redan slagit över till tisdag.

13 april 2009 - vårstart - Vilda parad med Tyson

Äntligen igång igen med bloggandet efter vinterns tysthet på bloggen. Tiden har inte räckt till att hålla hemsidan samt bloggen och allt annat uppdaterat så då fick bloggen stryka på foten. Men bättring lovas nu dels för att det händer mer i hunderiet nu än under vintern dels för att Vilda nu är parad med Tyson och om allt går bra så ser ett gäng valpar dagens ljus i början av juni.

Tyson och hans bröder såg jag första gången när de var 5-6 veckor gamla och föll redan då för deras charm och sunda konstruktion, att de sedan har Irish - MultiCh Sporting Fields Irish Mist som far och även Bamse - MultiCh Balzac Strålande Tider bakom mamma Myrans sida bland annat gjorde det hela än mer intressant., så jag har följt dessa grabbar sen dess.

Jag fick ju bara en kull på Vildas och Mumins mamma Ma'Belle (dotter till Bamse) och ville gärna åter igen ha in Bamse i mina linjer och nu var ett bra tillfälle att prova. Valet föll på Tyson dvs Foxys O'Connor som är en härlig färgstark hane med ett underbart temperament, att han dessutom är av alldeles utmärkt storlek och även har visat att det där med LC är riktigt roligt (2 prov och 1 LC-Cert) gör att jag ser fram emot denna kombination. Så nu håller jag alla tummarna för att Vilda är dräktig.

Tyson visade ett riktigt gentlemannamässigt beteende vid parningen av Vilda. Vilda visade att hon är en bestämd dam när det gäller parning och vilka hanar som duger. Det tog en bra stund av uppvaktande innan hon föll till föga för Tyson, men sen gick parningarna riktigt bra trots att det var Tysons första.

  
 
Snö ja, hemma hos Pernilla, Anders, Maja och Petter på Alnön var det med massor av snö. Tänkt vad 35 mil gör i väderskillnad vi for hemifrån ett vårskönt Märsön med över 10°C och sol till ett 0°C Alnön med massor av snö vilka kontraster.
På långfredagen passade jag och Vilda på att åka runt Alnön och titta runt lite och stannade först på en snötäckt badstrand på Alnöns östra sida där solen sken från en klarblå himmel. 
Medan vi njöt av solen så kom dimman smygande in från Bottenhavet och omslöt större delen av Alnön och Sundsvall i ett kompakt dimlager.

Efter fotandet fortsatte vi längst ut på Alnöns sydöstra spets där det pittoreska fiskeläget Spikarna med fiskestugor, båthus och café ligger i en liten skyddad vik. Tyvärr var caféet inte öppet så här års men jag kan bara se hur mysigt det vore en skön sommardag. Enligt infotavlan så var Spikarna en gång i tiden ett aktivt fiskeläge och bebyggelsen från den tiden finns kvar. Här finns också en lotsstation, och vid kajen låg en av lotsens båtar. På ön Skorven ligger Spikarö kapell som stod klart 1958.   
  
Ända in på 1990-talet vittrade yrkesfiskarna sina nät i gryningen och man sålde lax, strömming och sik vid sjöbodarna. Så här färggranna är näten de använder.

Vill ni läsa mer om Spikarna så kolla in deras hemsida.
http://hem.passagen.se/spikarna/

Efter lyckade parningar och god mat i trevligt sällskap hemma hos familjen Unander så vände Vilda och jag hemåt till Märsön igen på påskaftonen, en resa från Sundsvall i dimma, snö och ett par plusgrader till strålande sol och +20°C på Märsön, Sverige är verkligen kontrasternas land så här års.
 


RSS 2.0