LC Cert och valpar - 1 tikvalp till salu

I helgen som var gjorde tre av grabbarna i Gustavuskullen debut på LC prov och vilken start de fick - Byron kom 5:a med LC-Cert, Mumgas 6:a med LC-Cert. Garamond kom på en fin 31:a plats av 63 startande hundar.

Här är utsikten från husbilen.

och så här såg det ut åt andra hållet - det var en rätt märlig syn det såg ut som om vi bodde med världens sanddyner bakom alla bilarna men det var enorma sågspånshögar.

Mumgas & Byrons LC-Cert vinst gjorde att jag nu kan ansökan om SKK's Bruksuppfödarpris för andra gången. Det första priset erhölll jag 2004 så det är riktigt skoj att det blir ett till nu.

Dessutom  så blev grabbarna 5:e generationen LC-Cert vinnare.
SUCh SLCCh Norrtjärns Honeyeater f.1996 - SLCCh NLCCh Pompeca's Firelove in Ameide f.1998 - Pompeca's Summer Time Love (2 LC-Cert) f.2001 - Pompeca's Heavenly Honey Sapphire (1 LC-Cert) f.2004 och så grabbarna nedan födda 2008.

Även bror nummer fyra fick sin LC-licens i Söderhamn - så grattis till den Nitro.


Alla valparna förutom en tikvalp är tingade och börjar flytta till sina nya hem om några veckor. Den tikvalp som är kvar till salu blir förmodligen är Shannie - men nästa vecka så bestämmer vi definitivt hur det blir. Så är du intresserad av en härlig tjej med mycket go i så hör av dig.

Valparna växer så det knakar och har varit med på utflykt dels till en av tikarnas nya hem hos Stina, Daniel, Agnes och Alva dels till Micke & Ulrika och att vara på andra gräsmattor än de hemma var riktigt kul. Tyvärr hade jag för fullt upp med valparna för att hinna fota något då men här är lite nya bilder från gårdagen när de åt sitt mål med äggröra och köttfärs och lekstunden efter maten.
Först Donegal och Count Kildare (Viggo/Balder??)

sen Tippie

och Shannie
 
å så knubbisen Lessie

en liten lekstund efter maten


10 juli 2009 - hemsida, valparna samt hälsningar

Tro det eller ej, nu när jag suttit och fixat iordning en massa uppdateringar till hemsidan så går det inte att logga in sig där - nog är det väl typiskt. Hoppas de kan lösa det snabbt. Så det blir lite info på bloggen just nu tills hemsidan är åtkomlig igen. Här en valpbild direkt för er som väntat.

Valparna har nu blivit 4½ vecka gamla och har kommit på knepet att ta sig ur valprummet när de vill, så morgonen gick åt att säkra upp så att valparna är på plats därinne när jag vill att de ska vara där. Det är ju inte så bra om jag hittar dem överallt i huset med allt de kan ställa till med när jag inte är inne. Nu är de där mest på nätterna eller när jag är och handlar annars så är de med ute på altanen, de senaste dagarnas regn har gjort det lite väl blött för dem att vara på "gräsmattan" men det ska väl torka upp snart hoppas jag.

Alla fem far helt obekymrat fram mellan alla olika sakerna på altanen och utforskar nyfiket allt. Än så länge utan att bita i allt men det är väl en tidsfråga. Gammeldamen Mumma dvs mormors mormor får alltid en renässans med varje valpkull, hon lever verkligen upp och är med valparna titt som tätt.

Även Mumin önskar nog att valparna var hennes, vet inte hur många gånger hon försökt lägga beslag på Vildas valpar och dia dem, men jag vill ju ha henne i kondition för LC och WR och inte sätta mjölk så det är ett evigt motande för att få henne att förstå att det är Vilda som står för matningen.


Valparna har alldeles bedårande ansikten eller vad säger ni? Först grabbarna.

och sen tjejerna.här kommer lite fler bilder
nej oj vad klockan är mycket så till slut lite hälsningar från Nitro & co i Kalmar.
nej nu är det sängdags - valparna brukar vara hungriga tidigt....

RSS 2.0