7 maj 2009 - Vilda och LC

Oj vad tiden försvann snabbt och bilderna från LC som jag skrev om i förra inlägget tog över en vecka att få till men här kommer en mängd bilder och info sen sist.

Vilda har precis varit  i en period där mat inte har varit speciellt gott, vanligt torrfoder var bara att glömma. Ett smakprov av något gick bra en gång så det blev en blandning av kokt kyckling, några frolics, lite burkmat, nystekta köttbullar, rå och stekt lever i småportioner till den kräsna damen. Så igår vände det och hon var plötsligt ute i köket igen när de andra hundarna skulle äta. Idag har återigen det blivit gott med mat igen och besöken i köket när man håller på där är nästan tillbaka som vanligt. Så det mesta  tyder just nu på att hon är dräktig. Lite tjockare över ryggen är hon och man kan börja skönja att buklinjen inte är på samma plats längre. Men framförallt har hon inte gått ner i vikt trots sitt begränsade matintag under 1 veckas tid.

Bilden nedan är tagen i söndags lite drygt 3 veckor efter parningen så i helgen är det fotodags igen och förhoppningsvis kommer det att bli lite mer skillnad. Vi är ju några stycken som väntar ivrigt på valpar efter Vilda och Tyson.


Till LC provet i Laholm den 19 april följde Lenah med Molly och Kajsa med.


Sen hade jag också lånat med mig Jarvis från Micke och Ulrika. 

Nu när Vilda förhoppningsvis är dräktig så har jag ju enbart att Mumin tävla med eftersom Busan föll för 8 års strecket förra året så funkar det så kommer jag att ta med mig lite andra hundar också. 11 åriga Meide som älskar att följa med på utflykter fick givetvis också följa med när vi styrde husbilen ner mot Laholm. Nere på plats var redan Fracke & co samt även Nitro & co.

Väl framme på kvällen hade det redan blivit mörkt så efter lite mat och vin så knoppade vi in och vaknade morgonen därpå på ett riktigt fint ställe, fast kallt var det bara 5 plusgrader. Så täckena på hundarna och varma kläder till oss behövdes vid incheckningen.

Fri camping och servering av enklare standard bjöds det på och ju längre fram på dagen desto varmare blev det.


Först att starta var ett gäng galgos

sen Åsa's sloughi

innan det var dags för whippet loppen

första omgången gick kanonbra framförallt för Jarvis som låg bland de 6 främsta med 84.5p och Molly på 81p. Fracke hade 78.5 och Mumin 77p. Tyvärr genade Jarvis springpartner i starten i omgång två så det blev ett väldigt ryckigt lopp då de två kom i otakt med trasan så Jarvis tappade poäng och slutade på 80.25p på 30:e plats. Molly sprang jämnt med 80p i andra och fick totalt 80.5p i sitt första prov och blev bästa Pompeca's whippet på 28:e plats. Grattis Molly & Lenah. Fracke sprang också jämnt i det andra och slutade på 43:a plats medan Mumin som gjorde en vurpa rätt tidigt i loppet och sen fick mer eller mindre rakbana till trasan hela tiden föll ned till en blygsam 63:e plats av de 78 som deltog.

Här poserar syskonen Jarvis & Molly efter loppen.


Marie & Tommy var på plats för att tävla med Sammy och Elvis. Nitro är ju för ung för att tävla ännu men han fick i allafall sitt första licenslopp godkänt. .

Här poserar Nitro


Efter en heldag ute vände vi hem till Lenah i Vänersborg där vi sov över innan resan hemåt. På morgonen satt alla hundarna så här fint i hallen.

nej nu är det sovdags får ta resten jag tänkte skriva om imorgon istället.

RSS 2.0