27 februari 2011 - Vilda dräktig 6 veckor efter parningen

Nu är det snart bara knappt 3 veckor kvar till Vilda beräknas nedkomma med sin valpkull. Just nu har hon antagit en mer sälformad kropp vilket syns bäst uppifrån, men visst syns det att även magen sjunkit ner ännu mer senaste veckan när man ser henne i profil. Mest märkbart är att det börjat bli lite tungt att hoppa upp i soffan och sängen och hon ligger längre ifrån braskaminen för hon är rätt varm av sig själv nu med det extra hull hon lagt på sig. Om drygt en vecka blir det röntgen för att se hur många valpar hon bär på.

Så här ser Vilda ut idag 27 januarioch så här såg hon ut för 2 år sen, när hon väntade förra kullen, efter 6 veckor - hon ser aningen större ut nu tycker jag så kan det månne vara 6 stycken som döljer sig därinne den här gången?

Nästa uppdatering kommer om en vecka.


20 februari 2011 - Vilda dräktig 5 veckor efter parningen

Nu börjar det märkas ordentligt på Vilda att hon väntar valpar. Hon har blivit bred över ryggen samt magen har blivit rätt så stor redan nu och även täcket som behövs för vinterkyan börjar sitta lite tajt. Hungrig som bara den är Vilda som snabbt norpar åt sig av maten i närmaste matskål som inte är hennes om tillfälle ges. Det är helt ok tycker Mumin som nog är lite sympatidräktig, de löpte ju samtidigt, så Mumin vill hellre ha Vildas fetare mat än den dietmat hon just nu får. På bilden tagen idag syns magen rätt bra.Pga kylan går braskaminen varm hela dagarna och där framför ligger Vilda så fort tillfälle ges om hon inte vräker ut sig i soffan förstås.

I helgen var ett gäng härliga valpspekulanter på besök och hundarna engagerade sig i besökarna. Unghundarna Mumlan & Shannie fick sig en härlig lekstund ute i snön med Emil, Axel och deras kompis. När väl alla besökare åkt hem igen så slocknade hela ligan av hundar.


I Vänersborg hos Lenah med Molly & Kajsa så väntas det valpar vilken stund som helst - det är Molly, Vildas dotter som ska ha valpar så vi väntar nyfiket in telsamtal imorgon.

Mer info om Vilda och kullen hittar ni på hemsidan likaså kontaktuppgifter till mig.

Nästa uppdatering om en vecka. Ha' de'


13 februari 2011 - Vilda 4 veckor efter parningen

Nu är det fyra veckor sen parningen med Leo och Vilda har fått tillbaka matlusten efter 3-4 dagar med mindre matlust. Det mesta  matväg är gott igen och helst ligger hon och slappar framför braskaminen istället för att vara ute och pulsa i snön med de andra hundarna.

Så här ser hon ut nu, och självklart duger bara sängen som fotoplats, det var lite bestyr att få henne att stå eftersom hon hellre ville ligga och slappa där :-) så lite kortare ben än vanligt får ni stå ut med!Ny rapport kommer om en vecka men är du intresserad av en valp så hör av dig till mig.

9 feb 2011 - Återuppväckt blogg inför Vildas kommande valpkull

Den här bloggen har ju legat i vila sen Vildas andra valpkull, alla nyheter har enbart kommit på min hemsida Http://www.pompecas.se men nu tänkte jag använda den igen för Vildas tredje valpkull som om allt går bra förväntas i mitten av mars. Stolt pappa till kullen är den äldre charmige Leo dvs. Zelig Roke och mamma är alltså Vilda dvs. SE LCCh NO LCCh Pompeca's Sweet Spring Sapphire.

Stamtavla för valpkullen hittar ni här;
http://thewhippetarchives.net/testmating.php?dam=19720&sire=2331

Här har ni en bild på Vilda & Leo från parningsdagen :-)


och så här ser Vilda ut 3 veckor senarenågot rundare om magen. Så det är nog småttisar på g.

Nästa uppdatering kommer den 13 februari :-)

RSS 2.0