9 maj 2011 - Vilda & Leos valpar snart 8 veckor gamla

Tänk vad tiden gått fort. Imorgon eller rättare sagt i natt blir valparna 8 veckor gamla och de ska börja flytta hemifrån till sina nya hem.

Det var nog länge sen vi hade en kull valpar som är riktiga sjusovare - är det månne den friska luften som gör att de sover så gott. Vappsiarna knoppar in vid 20-tiden, diar en sista gång vid 21-22-tiden och sover sen som bara den till 7-½8 på morgonen då de får  frukost och sen komma ut på tomten och efter en kort lekstund brukar de somna om igen..Valparna är med ute hela dagarna i trädgården och njuter av det vackra vädret, tyvärr även med inslag av de slingrande sakerna som också gillar solen. Men igår när en snok eller om det nu kanske var en huggorm (svårt att se eftersom det fattades lite bitar framtill på ormen) vågade sig in på tomten så skyddade Ma'Belle galant de övriga hundarna från att bli bitna eftersom hon blivit självutnämnd ormdödare. Denna orm blev kortlivad inne på tomten och Ma'Belle hamnade i duschen för att få bort allt ormblod från sig.

Idag blev det en aktiv dag för valparna, de väcktes redan ½ 7 på morgonen av Vilda som tyckte det var dags att dia men sen efter frukost så somnade valparna om igen innan det var dags för duschen för valparna blir verkligen smutsiga när de leker ute. Duschningen gick jättebra och även om de funderade varför matte stängde till om dem i badrummet..


Sen bar det av in till Enköpings Djurklinik för besiktning, ID märkning & vaccinering - på vägen in passade Vilda på att dia valparna så när vi kom fram till veterinären var det ett gäng trötta valpar som vi bar in för inspektion. Alla sex valparna fick godkänt på genomgången och vaccinationsspruta samt chippning gick galant, det var nog bara en valp som protesterade lite mot chippningen i övrigt så var de som små ljus och stod fint på undersökningsbordet som värsta proffsen :-)

Vi passade också på att väga allihopa och det märks att de gillar mat, Dobby leder fortfarande viktligan med sina 4,6 kg, sen kommer Bello, Fia & Bianca på 4,5 kg följda av Muffin på 4,3 kg och sen lilla kavata Qina på drygt 3,9 kg.

Väl hemma så var det full fart på tomten igen. Här kommer Dobby som flyttar redan imorgon tisdag till brorsan Zacke i Eskilstuna.


Fia leder före Bello - Fia flyttar till Stockholm imorgon och Bello till Åkersberga på onsdag.


Så här ser Bello ut med öronen normalt på plats ;-)


På onsdag när Bello flyttar så blir även Muffin hämtad av sin familj i Skokloster


Bianca flyttar på lördag em till Södermalm, Stockholm


och sen nästa fredag så flyttar yrvädret Qina hem till Södertälje -


Som tur är kommer vi att få njuta ett par dagar i juni av Bello när hans familj ska till Finland och dit får han ju inte följa med ännu och sen kommer vi att ha lilla Qina när matte Gudrun behöver valppassning, men nog kommer det att bli tomt när alla flyttar så fort.

Lite mer nyheter från helgen som varit;
Nitro knep sitt andra LC cert i Hjältevad - grattis Marie & Tommy och sen är nu Nitro inmätt till 50.5-51 cm vilket innebär att han får tävla om CACIL samt även delta på EM om han kvalificerar sig.
Shannie fick springa ensamlopp på provet i första omgången och tillsammans med Sunny i lopp 2 men trots 79.75 så räckte det inte speciellt långt utan hon hamnade i bottenskiktet. Shannie är också inmätt till 46 cm.
Mumlan sprang som stödhund till Helenas & Anders Blaise andra licenslopp och gjorde igen ett fint lopp så det ska bli spännande att se vad hon går för i Borlänge. Även Mumlan inmätt på 46 cm.
Fracke var också med på LC men nu när han snart är 7 år så hänger han inte riktigt med och tyvärr fick han små muskelbristningar i låren efter lopp 1 så matte Lena drog honom från lopp 2. Sen kommer inte Fracke att tävla mer för att undvika mer skador, bra gjort Lena
Donnie var på utställning i Lidköping och kom på en fin 3:e plats i unghundsklassen med Excellent & CK - grattis Johan & Sara till Donnies fina placering med den här kritiken "Well balanced, nice head, correct earset, excellent topline and tailset, well angulated. Excellent movement.

Avslutar dagens inlägg med lite mer bilder.
Blir någon sugen på en härligt mysig valp så finns det en hanvalp kvar på kennel Sweetmollies - http://sweetmollies.blogg.se/


RSS 2.0