5 oktober 2008 - LC Falköping, utställning Rimbo

Nu är det definitivt höst och sommaren och alla varma sommardagar som var känns verkligen avlägsna. Fast visst är det vackert ute med alla hösten färger, eller rättare sagt var för dagens höststorm har blåst ner de flesta löven från träden. Det som är lite kul är att vi har en trumpetblomma som blommar för fullt fastän det är oktober - inte mindre än 36 blommor räknade jag till igår. Visst är den häftig!
 
Sen har ju även physalisens bär börjat mogna, och de är ju bara för goda. Dagens skörd.

Ute blommar även ringblommor och krasse.

Men åter till det som hänt sen sist.

Årets sista LC prov var på Ålleberget utanför Falköping den 20 september och det var en av årets bästa banor måste jag säga. Omgivningen var perfekt och banan var lätt tillgänglig även för åskådarna som såg istort sett hela banan. Inte mindre än 95 whippets deltog och en poängs skillnad kunde innebära stora skillnader i placering, vad sägs om 77 p var en 11 plats med Cert, 76 p en 22:a plats, 75 p en 38:e plats. 3 nya champions blev det så totalt under 2008 har det blivit 6 nya SLCCh's, att notera att det är 5 tikar och enbart 1 hane som blivit Svenska Lure-coursing champions i år.  LC certen (47 totalt) har delats ut till 41 olika hundar. Sen har det varit 6 SLCCh som placerat sig på Cert plats.

Årets sista prov blev även Hanna's, Pompeca's Honey Runners första LC prov 6 år gammal. Nu lyckades Hanna i första loppet springa över ett ställe på banan där det förmodligen legat något vilt så hon var bara tvungen att stanna upp och kolla vad det var innan hon fortsatte så poängen i lopp1 blev inte högre än 64p men i omgång 2 visade hon vad hon kan och fick 74 p så snittet blev 69.25 dvs ett godkänt lopp över Cert gränsen så bra jobbat Hanna och matte Sofia och husse Micke. Hoppas vi ser mer av er nästa år.

Extra kul var att Eva-Britt & Torbjörn dök upp med Delphi, Pompeca's Excellent Runner, dvs Hannas syster och förhoppningsvis kör även de igång och börjar träna med Delphi så hon också kan vara med till nästa år. Visst är de lika mor och dotter.

Provet var även Busans sista officiella prov och hon skötte sig galant och fick en slutpoäng på 72 p - inte dåligt av en 8½ årig dam eller hur. Så nu blir Busan stödhund på träningar och så blir det kanske lite fler inofficiella prov så länge hon tycker det är kul och kroppen klarar av att fara runt på lc-banan.
De övriga som var med var Mumin (bästa Pompeca're) 33 plats, Vilda 54:a och Fracke 57:a av totalt 95 hundar.

Fler bilder från Ålleberg kommer att finnas på min hemsida framöver.

Helgen efter dvs den 27 september for jag, Hanna & Jonas med Mumgas och Byron på inoffiell valputställning på Johannesbergs Herrgård, Rimbo. Nu märks det att Byron börjat förstå vad det hela går ut på och han skötte sig jättebra i ringen. Valpkursen har nog gjort sitt till också. Mumgas gjorde också bra ifrån sig och slog brorsan igen. Men snart kommer väl Byrons tur att vinna över Mumgas. Båda pojkarna fick fin kritik och Hp av domaren. Mumgas 1 Hp BIR & BIG, Byron 2 Hp.På söndagen hade vi besök av Jannes & Flingas tikvalp Sally med familj och Mumgas tyckte att Sally var jättespännande men förstod inte riktigt att man inte kan brottas med Sally 4 månader som med brorsorna. Däremot upptäckte Agnes & Alva, Sallys lillmattar att det var jättekul att ha dragkamp med Mumgas och de äldre hundarna som ni ser.


men vem var det som vann egentligen??

Något som verkligen var häftigt var husse Daniels nya tatuering - visst är den läcker!

och visst är Sally söt


Igår lördag så var Byron med på Västerås Whippet Race KM där han blev klubbmästarvalp med tiden 10.65 - mäkta stolta såklart var Jonas och Hanna. Brorsan Mumgas hälsar och grattar till den bra tiden, pass upp nästa år för då kommer även jag.... fast tills dess är det rätt skönt att bara sitta och slappa.

RSS 2.0