30 juni 2008 - alla valparna sålda, hälsningar från valpköpare

Idag är det lite tomt hemma för nu har alla Mumgas bröder flyttat till sina nya hem. Helgen den 14-15 juni så åkte vi först hem till Jörgen, Annah, Birk och Edda i Abrahamsberg i Stockholm för att lämna Bendi som nu bytt namn till Garamond. Det blev livat hemma hos familjen eftersom vi även hade med de sex vuxna tikarna samt även Garamonds tre andra bröder. Men Birk och Edda höll ett vakande öga på småvalparna så de inte hittade på för mycket hyss. Efter gott fika så var det dags för den obligatoriska överlämnande bilden så varsågod här är Garamond med sin nya familj.
Garamonds nya familj
Garamond har funnit sig väl tillrätta i sin nya familj. Här är även en hälsning från familjen framför deras kolonistuga dit Garamond redan lärt sig att hitta.
 
Efter besöket så for vi vidare ner till Tånga Hed för utställning. Mer info om den kommer snart men det bästa var att Busan som jag börjat ställa ut i seniorklass blev BIS-Senior med UK och därmed är kvalificerad för SW's Trippelpris i år eftersom hon klarade anlagsprov i viltspår förra hösten. Bra gjort av min 8-åriga dam eller hur.

På söndagen så kom Marie & Tommy för att hämta Intro som deras barn döpt om till Nitro. Marie & Tommy har redan 3 whippets så Nitro fick ett gäng nya bröder på en gång. Trots att vädret var ömsom regn omsöm sol under hela helgen så lyckades vi fika när det var regn och när det var dags för fotografering så sken solen. Vad annars när man hämtar sin nya valp :-) Så här är Nitros nya matte och husse.

Nitro gillade direkt sin nya matte och husse och husse fick en puss av Nitro och då kunde inte Tommy vara sämre så han gav Nitro en också.
 
Här även bilder från Nitros hem i Kalmar.
 
På söndagen i midsommarhelgen hade Bråvikens LC sektion 10-års jubileum i Stjärnhov med ett inofficiellt LC prov och då fick även valpar delta. Så Hanna och Jonas kom med Byron och sen var Confi och Mumgas med. Så det blev första gången grabbarna sprang med munkorg på och de var så duktiga även om de alla tre var tvugna att stanna efter ca 50 meter för då kom de ju på att de hade munkorg på sig. Men alla tre fick poäng och Byron vann den interna kampen på 72p följt av Mumgas 70.5p och Confi 67p. Sen fick vi även hjälp av Jeanette (kennel Magic Colour) att ta lite uppställningsbilder på pojkarna. 
  
Efter att ha stått fint tyckte Confi att han behövde sätta sig ner en stund och vad passade då bättre än i Jeanettes knä!

Sen försökte Jonas och Hanna sig på att försöka få alla tre grabbarna ståendes bredvid varandra och det gick till slut!

men så här såg det ut på de flesta bilderna. Den som skötte sig bäst var som ni ser Confi.
  
Byron är en herre med fart i och som dessutom gillar att gräva vilket framgår av bilderna från Jonas och Hanna.
  
I lördags 28 juni så var det Whippet race lagtävling i Södertälje, ett jättetrevligt arrangemang och alla såväl hundar som ägare hade en heltrevlig dag med race, samvaro och tårta och grillning efteråt. Ska skriva ihop lite om det också och visa lite bilder. Till tävlingen kom Annah, Jörgen, Birk och Edda med Garamond som fick prova på att springa efter trasan liksom brorsorna och det gick hur bra som helst. Sen kom även Isabelle och Gerd från Tranås upp för att se om Confi skulle passa ihop med dem och jag tror att Confi numera Henry hittade hem direkt till hjärtat hos både Isabelle och hennes mamma Gerd så nu fick även Henry ett eget hem att flytta till. Så här är bilden på Henry med sin nya matte Isabelle.

Mamma Gerd rapproterade efter den långa resan hem att allt gått jättebra och allt verkar fungera kanonbra hemma i Tranås. Så Mumgas får numera hålla tillgodo med tjejerna här hemma, men skickar en hälsning till alla sina brorsor att ni ska ha det så bra och att vi kommer att träffas igen.

12 juni - Angus har flyttat - hälsningar från valpköpare

Tänk att värmen försvann nu när det egentligen är sommar... 8°C och regn och för 2 dagar sen 32°C och sol från en klarblå himmel. Hoppas nu bara inte att det är kallt någon längre period, de vuxna hundarna tillbringar helst tiden inomhus nu när det blev kallt ute men småttingarna är mer oberörda av det kalla vädret. Lyckades fota dem lite idag när de for runt på tomten den korta tid som solen visade sig. Som ni ser har grabbarna växt till sig sen senaste bilderna ni såg. För bloggen har varit oåtkomlig en tid pga av att de flyttat den. Här ser ni Mumgas vår "bäver" som gillar att knapra på gamla stubbar

och Confi vår "apportör" som gillar att dra loss torra bitar ur backen och sen springa runt och reta de andra grabbarna med bytet. Confi är den enda valpen som inte är såld än, så är ni intresserade av en liten charmknutte så hör gärna av er då även Confi vill flytta till en egen familj.

Bendi lyckades jag fånga på bild under ett av de få ögonblick då han stod stilla och han är verkligen stilig. Bendi flyttar hem till Annah, Jörgen, Birk och Edda på fredag.

Annah skickade ett gäng bilder som Jörgen tog när de var och hälsade på för ett par veckor sen så håll till godo med ett gäng härliga bilder från Jörgen. Jag misstänker att Bendi kommer att finnas på många bilder framöver..:-)
     
     
Intro numera Nitro kommer också att flytta i helgen, han flyttar til familjen Lundqvist i Kalmar där han även får sällskap av 3 andra whippets som blir hans nya lekkompisar. Nitro fångade jag på bild när han försökt stjäla pinnar från snickarbordet, väl medveten om att det ska man inte göra vilket väl framgår ev bilden.

I måndags förra veckan så flyttade Angus hem till Tina, Pinnen och hundkompisen Ludde i Kumla. Så här kommer lite bilder från hämtningen. Ludde var jätteduktig med valparna, och grabbarna var så intresserade av honom och lekte följa John vart än Ludde gick hade han ett följe valpar bakom sig. En glad matte Tina med Angus.

Som ni ser var det varmt och skönt då såg Angus tog det lite lugnt.

men han lyckades spana in brorsan Confi för en lekstund i skuggan.

Här träffar Angus Ludde för första gången, på bild 2 har Bendi anslutit.
 
Hemresan till Kumla gick bra och i helgen var Angus på utflykt med sin nya familj till Vinön så här kommer lite bilder som Tina skickat, och visst ser Angus ut att njuta av sin nya tillvaro!
     
Byrons matte Hanna och husse Jonas har också skickat lite bilder på Byron som lever livets glada dagar och hjälper matte med att läsa böcker. Inte visste jag att det smittade så men tyvärr fick jag inga bildbevis på det hela :-) utan dessa charmiga bilder.
 
Förra helgen provade valparna också på att springa efter trasan och den som var mest intresserad var Bendi som jag även lyckades fånga på bild in action.

Nitro tyckte också det var spännande men provade en smygattack för att se om han då skulle hinna ta trasan, men icke sa nicke, den rackarns trasan for ju iväg i allafall......

lyckades fånga Nitro på bild på väg tillbaka för att kolla vad jag gjorde

Nu hoppas jag att tillgängligheten för bloggen inte krånglar mer så att jag kan uppdatera lite mer nu under sommaren från sommarens aktiviteter.

RSS 2.0