28 april 2011 - Vilda & Leos valpar drygt 6 veckor gamla

Idag så har Håkan varit här och vi gick igenom de båda brindlade tikarna vem som skulle passa Håkan bäst och vilken som kändes rätt för honom och det blir Wilma som flyttar hem till Håkan i Stockholm och hon kommer att kallas för Fia. Bonnie blir den andra Stockholms tösen när hon flyttar till Anja, så i fortsättningen kommer Bonnie att kallas för Bianca.

Lilla Pebbles flyttar hem till Gudrun med Titzie & Zorba i Södertälje men kommer att delägas med mig. Lilltjejen kommer i fortsättningen att kallas för Qina.

Så nu är det klart med alla valparnas nya hem och det gäller att njuta av dem så mycket det går innan de börjar flytta till sina nya familjer i mitten av maj.

Idag har valparna varit ute hela dagen och vid Håkans besök så fick de även en lekstund på altanen vilket uppskattas av alla sex valparna. Efter en tupplur så fick de komma in i valprummet igen för lite mat och sen så slocknade de direkt.Det är verkligen ett gäng utslagna whippetvalpar, eller hur?


26 april 2011 - Vilda & Leos valpar 6 veckor gamla

Valparna har ju haft kanontur - den senaste tidens värme har ju gjort att valparna fått tillbringa hela dagarna ute i trädgården. Så det är en massa bus i valphagen, sen hjälper ju Mumlan till och agerar lektant runt hagen där hon springer och visar upp sina leksaker.

I hagen har de tunnel, hundsäng, kartonghus plus en massa andra leksaker som de håller på med, så första delen i agility är redan avklarad för de far fram och tillbaka i tunneln. Bello studerar vad Pebbles gör.Muffin kollar lägetBonnie leker "heere på täppan" med Dobby medan Wilma tar ett varv runtoch hittar sen en boll att leka medEfter att ha lekt och ätit så brukar de däcka ihop i korgen eller på fällen och sova gott ett par timmar.Pojkarna har nu fått nya smeknamn av sina nya ägare. Björne som ska flytta till Emelie, Tilda & kusinen Zacke i Eskilstuna kommer att kallas för Dobby.

Vildeman som kommer att kallas för Bello kommer att flytta till Thomas, Sari, Axel & Emil i Åkersberga.

Muffin kommer att flytta till Lisa med man och tre barn samt en äldre hundkompis blandisen Pontus i Skokloster. Ett alldeles nybyggt hus väntar på att få utforskas av Muffin. Det verkar redan som om Muffin och Iina funnit varandra. Lisa klurar fortfarande på vilket smeknamn Muffin ska få


även lillebror Jimmy fann sig väl tillrätta bland alla valparna.De två brindlade tikarna "Wilma" & "Bonnie" kommer båda att flytta till Stockholm till två olika ägare Anja och Håkan, vem som får vilken valp är inte riktigt klart ännu men däremot att Håkans tik kommer att kallas "Fia" och Anjas förmodligen "Bianca".

Då återstår lilla charmiga Pebbles som jag hoppas hamnar i Södertälje och som jag lite senare kan ta en valpkull på.

I helgen som var åkte jag med Shannie & Mumlan, Emelie & Tilda med Zacke samt Mattias & Bettan & Rebekah med Confi och Puckolina till Hedemora för LC träning och licenslopp.Tre nöjda hundar Mumlan, Zacke & Shannie efter omgång ett.Mattias & Bettan slappade i bakluckan på bilenMumlan sprang sitt sista licenslopp och klarade sin lc licens. Zacke som provade på för första gången snappade snabbt upp det hela och efter ett par ensamlopp fick han springa ett licenslopp och det gick jättebra. Shannie & Confi agerade stödhundar till några licenshundar och båda gjorde bra ifrån sig, men jag tycker nog loppat mellan Mumlan & Lisa B's Isole var dagens snyggaste :-)
Mattias & Bettans Puckolina däremot tyckte det var så spännande med trasan och de andra hundarna som sprang men att själv springa efter trasan var inte riktigt hennes grej den här gången. Får se om det går bättre nästa gång.
Fältet är i allafall bra och med en jättevacker omgivning, med en bäck ringlande fram längs med fälten i vilken hundarna kunde kyla ner sig något, det var nämligen 23C i skuggan den 24 april. Rena sommar värmen hoppas det håller i sig.
15 april 2011 - Vilda & Leos valpar 4½ veckor gamla

Nu till helgen när det lovas varmt och skönt väder ska valparna få komma ut i friska luften för första gången så det ska bli spännande att se vad de tycker om det. Nu är det full rulle på småttingarna och alla har passerat 1½ kg i vikt. Maten äter de med glupande aptit, fast bordsskicket är väl inte det bästa för valparna tycker det går lika bra att äta när man står i matskålen :-)

Alla valparna har nu fått sina kennelnamn och registreringsbevisen är uthämtade idag. Pappa Leo har ju fått sitt kennelnamn Zelig Roke från Ursula LeGuins böcker om trollkarlen från övärlden "A wizard from Earthsea" så efter att ha läst igenom boken så fick hela kullen "Roke" som tema. Roke är en av öarna i Övärlden.En av trollkarlana kallas för Sparrowhawk så det fick bli Björnes namn dvs Pompeca's Sparrowhawk from Roke.

Vildeman med sin brindlade kropp fick namnet Pompeca's Wizard from Roke, en hyllning till alla trollkarlarna.

Wilma som är mest lik Vilda, en riktig gobit fick del av Vildas kennelnamn i sitt så hon heter Pompeca's Sweets from Roke

Muffin som fått mest vitt av alla valparna fick namn efter vinterfestivalen som hålls på ön Roke och sen skedde ju parningen mitt i vintern så hon heter Pompeca's Winter Festival at Roke.

Bonnie fick även hon ta del av Vildas kennelnamn dvs Spring och sen är ju valparna födda tidig vår så hon fick heta Pompeca's Springtime at Roke

Lilla Pebbles som blir mer och mer gulröd fick sitt namn efter en gul blomma som finns på ön Roke och den kallas Sparkweed så hennes kennelnamn blev Pompeca's Sparkweed from Roke.

Kicki var här och hjälpte till att fota valparna så i helgen ska jag fixa till bilderna och lägga in här men tills dess får ni nöja er med bilderna ovan och nedan.


6 april 2011 - Vilda & Leos valpar 3 veckor gamla

å så har det gått en vecka igen. På utställningen i helgen lyckades Mumlan komma 4:a i juniorklassen av 16 juniortikar, klart nöjd med tanke på att Mumlan fortfarande är lite rund efter senaste löpet, plus att hon lyckas norpa åt sig av valparnas mat. Ma'Belle i veteranklassen fick Excellent men blev inte placerad, men njöt av att få sova i Ullas knä under finalbedömningarna.


Kerstin & Lennart var och ställde ut Seven & Ronny. Mumrik var med även om han numera är pensionerad från aktiviteter. Visst syns det att Mumrik & Ma'Belle är syskon!

Emelie & Tilda kom förbi med Zacke så vi fick träffa honom, han kunde ju inte följa med på valpbesöket på söndagen eftersom valparna inte är vaccinerade ännu. Men så här stilig har han blivit, Zacke är rätt lik syrran Mumlan.


Valparnas kennelnamn är nästan färdiga nu det fattas bara ett par sen så avslöjar jag vad det blir. Tills dess så får ni lite nytagna bilder på valparna att titta på. I och för sig var ju flera valpköpare här i söndags, tack för en trevlig em, och tittade på valparna men ni andra får lite bilder i allafall. Vi provade att fota dem på bordet i måndags men det var inte lätt, de for runt på bordet och av någon underlig anlednig så lyckades de nästan alltid titta bort precis när jag knäppte kortet men några bra bilder blev det i alla fall. Att få dem att stå var nog snäppet värre som ni ser av bilderna, det varierar från säluppställning :-) till att faktiskt stå och visa upp sig. Men som sagt de är ju bara 3 veckor gamla.

Vi börjar väl med bilder på valparna i den ordning de föddes, så först ut är BjörneSen Vildeman


Första tjejen Wilma


sen Muffin

andra brindlade tiken Bonnietill sist enfärgade lilla PebblesMer kommer efter helgen.


RSS 2.0