28 maj - Agilityhinder och valpnytt

Var in till stan igår och införskaffade lite agilityhinder till stugan. Tiden hinner inte riktigt till att åka iväg till klubben och träna nu när det är sommar och valparna behöver passas så lite hinder hemma att träna på är ju inte helt fel.
Det enda som är lite pyssligt det är att koncentrationen inte är den bästa för träning för så fort en hund sprungit genom tunneln så får de springfnatt så dagens träning får väl mer ses som dagens lekstund istället. Men lite roliga bilder från det hela blev det i allafall.

Mumma funderar på om hon ska springa iväg med leksaken eller springa in i tunneln.
image87

som ni ser så valde hon tunneln :-)
image86

Busan blev så till sig av allt de roliga så hon började bita i tunneln och skulle springa iväg med den tyvärr när jag skulle fota henne så släppte hon tunneln och såg helt oskyldig ut

image88

och sen blev det gjort på rätt sätt...
image89

här kommer lite smakprov på bakar i tunneln, de har lite olika stilar eller hur...
   

Så här såg det ut emellanåt bland de vuxna hundarna
image93

och då tyckte valparna att det var alldeles för orättvist att de skulle vara instängda i sin valphage
image95

men sen när de vuxna hundarna kom till ro
image96

så fann satte sig även grabbarna tillrätta och visade upp sin charmiga sida.
image98
image94

än så länge är det bara Lacrimosa som flyttat iväg till sitt nya hem, nästa att flytta är charmknutten Agnus Dei som på måndag flyttar hem till Kumla. Sen dröjar det någon vecka innan nästa är på väg så vi får njuta extra mycket av grabbarna i år innan de flyttar iväg.

Confitatus söker fortfarande ett eget hem och vad gäller Introitus så får vi veta i veckan hur de som hört av sig som spekulanter på honom bestämt sig att göra. Så han är just nu reserverad till vi fått besked.

24 maj - Lacrimosa har flyttat, fler Pompeca're till LC

Tänk att valparna nu blivit så gamla att de börjar flytta till sina nya ägare, först ut att lämna oss var P. Gustavus Lacrimosa "Lacris" som numera kallas för Byron. Som tur är flyttar han inte långt utan till Hanna och Jonas i Västerås. Lycka till med er nya guldklimp Hanna och Jonas :-)
image77
Mumin verkar inte bry sig så mycket att det är en valp mindre men kullbrorsan Mumgas har nog saknat sin polare Byron idag. Men de kommer säkert att träffas framöver.
Alla grabbarna var och blev id-märkta, vaccinerade och besiktade i torsdags och de lyckades charma hela djurkliniken och även de andra besökarna i väntrummet men sen var det ett gäng trötta gossar vi hade med oss hem för oj vad mycket det var att kolla på och sen det där med att gå i koppel det tar på krafterna :-)

De andra grabbarna får vi njuta av ytterligare någon/några veckor innan de flyttar till sina nya hem. För de ser väl för charmiga ut och visst vill man njuta länge av dem när de tittar så här på en....
image78

..... eller slappar så här....
image80

eller har ett så här uttryckfullt ansikte!
image85

när man ser de små så är det lika svårt att se att de ska växa upp och se ut så här om drygt 1 år dvs som sin kusin Jarvis som här poserar stolt efter att ha klarat sitt licenslopp på LC. Så till proven i augusti kommer Jarvis att debutera på LC fälten.
image81

så här ser syrran Molly ut när hon provade på att springa ett träningslopp i Larv
image82

och här är Hanna 6 år i sitt andra godkända provlopp vid samma tillfälle.
image83

så om allt går bra kanske det dyker upp fler än 3 nya Pompeca's whippets på fälten i höst.

15 maj 2008 Valpnytt - 2 gossar fortfarande till salu

Uj, vad tiden går fort och blogg uppdateringarna ligger helt klart efter uppdateringarna på hemsidan. Senaste inforn här var Runner-kullens födelsedag 16 april och sen dess har Time-kullen födda 29 april 2001 samt Sapphire-kullen födda 9 maj 2004 fyllt 7 respektive 4 år så STORT GRATTIS i efterskott till alla whipparna i dessa kullar.

 

Senaste veckorna har det varit en strid ström av valpköpare och vänner för att se på de växande grabbarna i Gustavus kullen. Så här fint kunde de stå allihopa förra torsdagen 6½ veckor gamla när "farmor" Helen var på besök. De två gossar som fortfarande är till salu är de två som står längt till vänster i båda raderna. Introitus samt Confutatis.
image63

Alla 6 pojkarna har sina testiklar på plats vilket är kul, så nu kan de få vara med på alla olika aktiviteter som finns tillgängliga utan några restriktioner. Alla gossarna är verkligen positiva och nyfikna på allt och de utforskar tomten som små bergsgetter. Trots alla stenar och höjdskillnader tar de sig fram med världens fart överallt men ibland är det tur att det finns ett gäng påskliljor att landa i.

När Helen var på besök hade hon även med sig Anneli som fotade en hel del innan batteriet la av i kameran och i fotoalbumet på webben hittar ni flera bilder. Här är länken dit
http://good-times.webshots.com/photo/2015687420100741256YGpOkg

Eftersom det varit fint väder passade även Vilda på att ta sig en utflykt efter en sothöna på andra sidan några stenar ute i vattnet, det hon inte räknat med var att vattnet blev djupare längre ut så det blev till att simma tillbaka till stranden utan något jaktlycka. Så årets första bad är avklarat.
      

Valparna har haft småfolk på besök och givetvis landade alla i valplådan var annars skulle de vara.
   

Sen har vi varit iväg på 2 LC-prov i Larv och i Söderhamn och Vilda har sprungit bättre och bättre för var tävling men behöver lite bättre kondis för att fajtas i toppen, en 20:e plats är bästa placeringen. Roligt är att på provet i Larv så fick Hanna (i Runner-kullen) 2 godkända provlopp så där fattas bara licensloppet. I Söderhamn så hade Jarvis (Culture-kullen) redan ett godkänt provlopp och sprang nu provlopp nr 2 samt licensloppet så nu har ytterligare en av hundarna från Pompeca's kullarna tagit LC-licens. Molly (också Culture-kullen) fick springa ett solo lopp samt ett lopp med en annan hund, hon blev dock lite för busig på slutet och ville leka litegrann. Men under sommaren ska det väl gå att få licens även på henne,. Ska bli spännande att se i augusti hur det går på deras första prov.
 

RSS 2.0