9 september 2008 - Ellinor, LC och utställning

Så har sensommaren övergått i ett mer höstlikt väder och en liten ny person har sett dagens ljus. Den 4 september blev jag gammelmoster för 3:e gången och för första till en liten tjej. Det var min systerdotter Karin & hennes man Marcus som blev stolta föräldrar till lilla Ellinor. Visst är hon väl för söt! Det är bara lite synd att de bor ända nere i Lund så det tar ett tag innan vi får se henne i egen person, så vi får nöja oss med bilder så länge. Stort grattis till er, Karin & Marcus.

I hundvärlden så har höstens Stockholmsprov gått av stapeln, den här gången på Vallentuna flygfält och det var verkligen ett lyft mot de tidigare små trånga fält vi haft. Sen att solen sken på oss största delen av dagen bidrog till det positiva. Här har ni lite bilder från campen och fälten.  
Vilda sprang två mycket bra lopp och slutade på en kanonplacering 5:a av 77 startande hundar med 84.5 p så hade hon inte redan varit LC champion hade hon håvat in ett LC-Cert, tyvärr var det tikar framför henne så hon lyckades inte få CACIL rosetten. Vilda har ju redan 3 CACIL men de är tagna för tätt inpå varandra så hon måste få ett till för att bli IntLCCh.  Mumin sprang också riktigt bra och hade 4.5p mindre än Vilda men hamnade trots det på 41:a plats så det var tajt i listan som ni märker. De andra Pompeca's whipparna som var med var Mumrik som hade ett kanonlopp i omgång 2 med 83 p men med 75 p i lopp 1 blev det totalt 79p och en 52:a plats. Fracke hade 80 p efter lopp 1 men slutade sen på totalt 78.75 p och en 55:e plats. Fick lite härliga bilder på Tiina W's sloughis samt på Fracke innan kameran la av, jag hade glömt att ladda batteriet, typiskt eller hur men här får ni se lite bilder i allafall.
   


     
     
  
Nu i helgen så var det utställning i Högbo Bruk och ytterligare träning för några av valparna i Gustavus-kullen. Den här gången så var Mumgas, Byron och Garamond med i valpklass 4-6 månader, totalt var det 8 valpar med. Edda hade tränat bra hemma så Garamond skötte sig jättebra i ringen men blev inte placerad bland de 5 första. Det märktes även på Jonas & Byron att de nu visste lite mer hur det fungerade i ringen och det blev en 4:e placering för dem.

Mumgas skötte sig jättebra och slutade som 2:a med Hp. Efter sitt deltagande i valpklassen ansåg alla 3 grabbarna att de nog ville slappa ett tag :-)
   
   
De andra Pompecas hundar som var med var Jarvis i unghundsklassen som fick en slät etta. Jarvis som inte är utställd sedan valpklass tyckte att ringen var urkul att springa fort i så det var nog inte lätt för domaren att bedöma hans rörelser. Mumrik deltog i bruksklass och kom 2:a med CK, Mumin kom också 2:a med CK i bruksklassen och Meide 3:a i veteranklassen med CK.

foto Jörgen Oinonen.

 Ma'Belle som var med i öppna klassen med 14 andra tikar fick en 1:a men blev inte placerad. Här i väntan på att visa upp sig i ringen, undrar om matte har något godis?

foto Jörgen Oinonen.
Efter de individuella bedömningarna så väntade vi in parklassen med lite fika och prat.
Garamond såg suktande på husse Jörgens macka, medan Mumgas tittade på från Annahs knä.
  
bild 1 och 3  foto Jörgen Oinonen.

Till parklassen hade vi anmält Kerstin som visade Mumrik och Mumin samt Jonas som tog sig an att visa grabbarna bus - dvs Mumgas och Byron. Här nedan ser ni Jonas förberedd inför uppgiften.

och parklassen blev verkligen underhållande, äntligen tänkte Byron och Mumgas så får vi brottas, så någon framstående placering blev det inte denna gång men de kom i allafall på en fjärde plats :-)

Kerstin lyckades lite bättre med Mumrik och Mumin, även om Mumin den här gången var tvungen att titta efter var jag var, eller också ville hon kanske delta i sina söners lekstund, så för dem blev det en 3:e plats. Men se här grabbarna kan stå still bredvid varandra!!!

Tyvärr så började det ju regna precis till resten av finaltävlingarna så vi packade ihop våra saker för att åka hemåt igen, men vi  hann i allafall få bröderna på en samlad bild, efter en del trixande.

och här en huvudbild på de tre gossarna.

Väl inne i husbilen somnade nästan alla mina hundar direkt, det var bara Ma'Belle som la beslag på Mumgas bur för att få äta lite på buffelhudsbenen som höll sig vaken ett tag.
   
och utanför fönstren på husbilen så regnade det igen.
 
Sen har det kommit en hälsning från Tina och Angus att nu ska de också iväg på några utställningar, kul för då är alla 6 grabbarna utställda. Tina skickade även med en bild på Angus och Ludde "Va skönt det är o ha en storebror som håller om en ..."
Lilla Angus ser verkligen ut att njuta av Luddes omfamning eller hur :-) Tina, vi ses nog på någon av utställningarna.

RSS 2.0