11 April - Valparna föddes 25 mars - är nu 18 dagar gamla

Påsk hälsningar och sen blev det inte mer på bloggen utan hemsidan fick alla uppdateringar men nu är det dags för lite nyheter även här.

Först av allt här har ni en bild på alla 6 grabbarna,.
 image46
ja det blev sex grabbar till Lenah's besvikelse eftersom hon väntat så länge på att få en tik till. Men så blir det ibland, det blev andra valpköpare som blev desto gladare för alla grabbarna. Så nu håller vi tummarna för att parningen mellan Janne  & Flinga blir lyckad och resulterar i några tikar så även Lenah får sin efterlängtade valp i år.

Det tog ett tag att fundera ut ett tema på kullen men eftersom pappan till kullen Gustav, heter Airescot Requiem så blev det till slut Gustavus-kullen med individuella namn ur texten till Requiem. Valparna föddes i följande ordning Introitus, Agnus Dei, Benedictus, Ansgarius, Confutatis och sist men inte minst Lacrimosa. Han föddes dessutom med nosen redan helt svartpigmenterad så han går under smeknamnet Lacris. Här är Lacris närmast hitåt med Benedictus, kallas för Benic bakom.
              
Annars är den som är mest svartmaskad Agnus Dei kallad Angus se bilden nedan. På den andra bilden är det Angus och Introitus, kallad Intro. Han är den enda som ännu inte är helt fullpigmenterad på nosen utan är charmigt prickig.
                               
Alla valparna blev röda med vita bläsar, magar och ben samt även vitt längst ut på svansen. När de ligger och sover som på bilden i början är det svårt att se vem som är vem eftersom de flesta kännetecknen för att hålla dem isär är på rumpan eller i nacken där de vita fläckarna är lite olika placerade. Ansgarius kallad Mumgas är den som liknar min gamla Mumma mest (därav smeknamnet Mumgas) men han har en förkärlek som sin mor att ligga och sova på rygg överallt i valplådan.
                  
Confutatis, Confi och Intro är otroligt lika varandra så man får kolla på teckning på vänster bakben för att enklast skilja dem åt och just nu även nosen eftersom Confi har en mer helpigmenterad nos än van Intro har. 
         
Hittills har de bara sovit ätit och blivit riktigt knubbiga men så i förrgår så öppnades ögonen och de började reagerapå ljud och nu idag är det ett gäng som vinglar omkring i valplådan och som fått sitt första mål mat bestående av köttfärs och äggula som de glufsade i sig med god aptit. Men det tar på krafterna och det gick inte lång stund inna de somnade allihopa. En del med huvudet fortfararande kvar i matskålen. Den fina nallen valparna fick av Lenah & Molly är populär eftersom man kan sova under, bredvid eller på den.

        
På utställningen i Gnesta, här hittar ni bilder därifrån Gnesta , vann jag en liten korg på lotteriet som jag ställde bredvid valplådan så den är numera alltid upptagen av någon hund som vill ligga i närheten av valparna. Nu ikväll hann Meide dvs valparna mormors mor lägga beslag på den.Det var dagens uppdatering här mer kommer om några dagar.


Kommentarer
Postat av: Lenah Skärstrand

På ett sätt är det tur att det blev grabbar alltihop för hur skulle vi kunnat välja?

Lenah och Molly

2008-04-15 @ 17:32:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0