14 augusti 2008 - semester summering - hälsningar valpköpare

Så är det mitten av augusti och utanför har sommaren tagit paus efter några veckor med helt underbart väder fyllda med en massa aktiviteter. Nu kurar hundarna inne i huset när regnet faller ned i rikliga mängder - enda fördelen är att nu helt plötsligt är gräsmattan grön och fin igen från att ha varit en brun halmmatta i ett antal veckor.

Nåväl för att summera ihop semestern (även om det fortfarande återstår en vecka av den) så for vi som sagt först till Kicki för att titta på Jannes (SLCCh Pompeca's Runningfire in Meerkerk) och Flingas valpar som blivit 8 veckor och skulle börja flytta till sina nya hem. Mumgas som var 2 månader äldre såg så stor ut bland de små valparna men när han var bland de vuxna såg man verkligen att han fortfande var valp. Lenah som hade tingat en tik efter Mumin som ju tyvärr bara fick hanar tog en tik efter Janne istället och här är en bild på lilla Kajsa som nu flyttat hem till Lenah och Molly i Vänersborg.
 
På Kickis blogg hittar ni bilder på alla söta valpar, en av dem "Lill-Flinga" numera Sally har flyttat upp i våra trakter så henne kanske vi får se lite mer. Efter Kickis valpuppställningar drillades Lenah i att träna att ställa upp de vuxna hundarna.

och Lenah måsta ha legat i hårdträning för hon skötte detta med bravur så att jag fick en massa bra uppställningbilder på alla de vuxna hundarna. Har får ni se hur bra Lenah lyckades med Mumin och de andra. Fler bilder kommer att finnas på min hemsida.

Så här blev Molly,                      Vilda                          
   
    Meide och                             Meides bror Janne
    
Mumgas blev givetvis avundsjuk på de andra hundarna som Lenah höll på med så han var bara tvungen att få komma upp i Lenahs famn ch då blev ju allt annat ännu mer intressant, tänk vad bra man ser här uppifrån!!


Efter besöket hos Kicki bar det av till LC EM på Husby säteri utanför Söderköping och vilket bra väder vi hade, nästan för varmt men oj vilken härlig tillställning det blev, våra utländska besökare fick verkligen se Sverige från sin bästa sida. Jag hade ju hoppats på några avhopp eller löp på de ordinarie tikarna och det blev ett så Torshammarens Shira kom med från reservlistan men inte någon mer av tikarna däremot fick Sunny springa stödhund i omgång 1 och Vilda i omgång 2.
Vilda gjorde bra ifrån sig så det var synd att hon inte fick en ordinarie plats. Här är en bild på Vilda från loppet.

Här får ni ännu fler smakprov på bilder från LC EM, fler bilder kommer att finnas på min hemsida om någon vecka.
Från invigningen.
   

     
Är man i svenska landslaget så är man
    
Starter på en bana Mats och trasutläggare Robert in action
  
på fälten - afghan                      galgo espanol                      saluki
    
whippet - Gizmo                  whippet - Cosmos
  
Det var ju en hel del folk som drogs till Husby för att se de bästa hundarna i Europa göra upp om titeln Europamästare i LC. Jörgen, Annah, Birk och Edda med Garamond, Marie & Tommy med Nitro samt Britt & Dan med Goofy var bland de som tagit sig till Husby så jag fick en hel del nya bilder på dem också. Garamond, Mumgas och Nitro hade en brottningskamp i hagen utanför husbilen, de lekte så det stod härliga till som ni ser.

Birk och Edda och även Mumin tittade på medan gossarna busade med varandra.
   
 
Till slut orkade de inte busa mer i värmen och då lyckades vi få bilder på dem stillastående också, de bilderna kommer ni att hitta på grabbarnas egna sidor som jag håller på och gör iordning men tills dess får ni den här bilden på Mumin med 3 av sina söner.

Mumgas morbror Fracke och Mumgas är slående lika varandra i teckningen så vi var bara tvungna att försöka få en bild på dem tillsammans, den enda bilden som blev någorlunda bra är denna på dem när de sitter men jag hoppas vi kan få till bättre bilder senare så ni får se.

Vildas son Goofy med matte Britt och husse Dan dök också upp till provet så här ärl ite nytagna bilder på honom och Vilda. Först på Goofy som matte Britt lyckats ställa upp ordentligt, bra träning inför utställningar.

Sen på Goofy och Vilda samt en huvudbild på Goofy.
 
Medan vi var på EM var brorsan Angus på utflykt med sin familj till bland annat Norge och här är en hälsning med en massa bilder från dem också.

Efter EM bar det av hemåt igen och några dagar senare kom Mattias och Bettan på besök med Confi och hans nya lillasyster Puckolina här i famnen på lill-matte.

Confi och Mumgas blev också glada över att träffa varandra och återigen hade vi brottningskamp på gräsmattan.
   
   
sen upptäckte Confi vad de andra hundarna hemma redan hade koll på nämligen att det är jättegott att äta upp bladen på zucchiniplantan, men men det är väl bra att frukterna får mer näring så näringen inte försvinner ut i bladen.
  
Sen kom det en hälsning från Lenah och Molly att Kajsa kommit bra in i familjen och det syns väl på bilderna nedan.


    
Sen kom det en hälsning från Vildas och Mumin syster Alice som njuter av sin tillvaro hos Susanne och Morgan i Uddevalla.

Alice är verkligen lik sin syster Vilda eller hur?

Nu under augusti har Meides dotter Hanna (Pompeca's Honey Runner) lyckats få sin LC licens så hon kommer att vara med i sitt första LC prov i Falköping i september. Hanna är Meides 9:e avkomma som tar sin LC licens. Hannas bröder Randall (1 LC-Cert), Elvis och Minimum har också LC licens. Här är bilder på Hanna från i april (stående) samt in action på LC fältet i maj.
 
Till helgen som kommer gör Jarvis debut på LC provet i Sundsvall så det ska bli spännande att se hur det går, tyvärr kommer inte hans mor Vilda att delta då hon varit svullen på en tå sen några veckor tillbaka och det är viktigt att det får läka ut ordentligt innan hon deltar på några LC prov så hon får stå över till provet i Stockholm.

I denna summering måste jag självklart gratta Elvis och Burtons matte Kaisa och husse Anders som den 7 augusti blev stolta föräldrar till lille gossen Svante - lycka till med er lilla guldklimp.

Nu hoppas jag bara på bättre väder igen så det går att slappa på grillplatsen igen.

  


Kommentarer
Postat av: Susanne

En händelserik sommar ser jag. Roligt med så många fina bilder.Det var Pippi som blev BIS i bruklassen i helgen i Umeå!Vi ses på söndag i Sundsvall! Det ska bli jätteroligt!

2008-08-15 @ 17:24:24
URL: http://whippeternal.blogspot.com/
Postat av: Lenah Skärstrand

Lyckades jag verkligen så bra med uppställningarna? Jag är förvånad själv, men så hade jag ju dubbla glasögon också!

Imponerande bilder allihop, särskilt den från grillplatsen - har Du verkligen hunnit sitta där något?Hälsningar Lenah, Molly och Kajsa Kavat

2008-08-15 @ 17:31:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0