25 augusti - Lure-coursing, WR och utställning BIS Uppfödare

Så har jag äntligen fått mitt bredband reparerat, tänk vad mycket trassel ett vanligt åskväder kan ställa till med när man bor på landet. Som tur var klarade sig mitt modem i datorn, det var i kopplingsskåpet det hade blivit kortslutning. När man inte kommer ut på nätet inser man vad beroende man blivit av att när som helst kunna koppla upp sig för att läsa mail, uppdatera blogg, hemsida samt inte minst betala räkningar (fast det hade jag ju gärna sluppit) eller bara en så enkel sak att kolla efter när SW's årsmöte skulle starta. Som tur var finns det ju fler personer med dator och telefonen fungerade så jag fick tag i infon i allafall. Jag var ju bara tvungen att åka på årsmötet eftersom jag skulle hämta Busans trippelpris, det var det åttonde trippelpriset till hundar från min uppfödning.

Förra helgen var det så dags för lure-coursing i Sundsvall. Eftersom Vilda stukat en tå så fick hon stå över provet den här gången. Däremot åkte jag via Micke och Ulrika i Gävle och hämtade upp Vildas son Jarvis som skulle vara med för första gången. Jarvis skötte sig riktigt bra i första omgången där han låg bland de 25 främsta (av 60) med bara några poäng till Certen men tyvärr blev inte lopp 2 lika bra så han föll till en 32:a plats med 78 p. Men det är ju klart godkänt  så nu får även Jarvis tävla i bruksklass på utställningar i Sverige.

Förutom Jarvis så deltog Mumin, Busan, Fracke och Mumrik i provet och Mumin kom bäst av dem alla på en 17:e plats med 4:e bästa poäng i andra omgången. Vilket var lite surt då hon fick springa i lopp 1 i första omgången, det lopp som man helst inte vill bli lottat till då det ofta strular i det loppet, och visst sjutton hände det igen. Startern och piloten var inte i fas med varandra utan piloten körde iväg trasan men startern släppte aldrig iväg hundarna så trasan hade mer än väl passerat första vinkeln innan hon såg att, oj då jag måste visst starta er. Så Mumin och den andra hunden genade förstår direkt mot trasan och kom på så sätt fel in i loppet så det resulterade i 76.5 p för Mumin och 72.5 p för hennes springpartner. Det är lite tråkigt när det inte är hundarna själva som får avgöra utfallet utan starter och pilot i det här fallet. Busan och Fracke sprang tillsammans i lopp 1 och Busan var riktigt duktig att hänga på den 4 år yngre Fracke, men poängmässigt hamnade de båda långt ner , Busan 55:a och Fracke 50:e plats. Men kul har de i allafall. Mumrik var näst bäst av Pompecarna med en 22 plats - 7 år gammal det är väl inte dåligt.

Vädret hade vi tur med både på lördagen och söndagen till söndag kväll, på resan ner till Gävle så stormade det och vräkte ner regn. Det såg ut som om hela vägbanan höll på att rinna bort, så det tog många timmar ner till Gävle för att lämna tillbaka en trött Jarvis.

Mumgas, Confi och Byron har börjat träna på whippet race. Byron än så länge har väl varit där flest gånger då de bor närmast banan i Västerås men oj vad kul att se att alla 3 grabbarna är trastända. Confi överraskade både Mattias och Bettan med att visa upp en ny sida av sig själv. När han fick syn på trasan så började han tjuta efter den. Så till våren får vi se om grabbarna är klara att få börja tävla på WR.

Nu i helgen som varit så hade vi anmält 5 av Gustavus-bröderna till en inofficiell utställning i Vallentuna. Det är alltid bra att börja på någon mindre utställning om hundar, mattar och hussar aldrig varit med om detta förut. Tyvärr jobbade Tina så Angus kunde inte vara med. Confis husse Mattias fick förhinder men inte Confi, så det blev Annah (Garamonds matte) som fick äran av att ställa ut Confi för första gången, både för henne och Confi och de skötte sig jättebra. Confi kom 3:a med Hp.

Edda lillmatte till Garamond visade upp honom och det gick bättre och bättre det som var mest problematiskt var ju att nå upp att hålla i kopplet på bordet men även det fixade Edda galant.  En ny proffshandler mån tro? Garamond kom 4:a med Hp.
 
Byrons matte och husse delar på gracerna och eftersom Hanna skulle på valpkurs med Byron efter utställningen, hoppas det gick bra och att Byron inte sov sig igenom den, så var det Jonas tur att ställa ut Byron och det gick ju pckså bra. Byron kom 2:a med Hp.

Så den av bröderna som vann var Mumgas som kom 1:a med Hp och sen blev BIR & BIG-2 valp, enbart slagen av en greyhound tik.

En sån här fin rosett fick Mumgas.

På utställningen hade de även uppfödarklasser och givetvis ställde vi upp där också och fick Hp, kolla så bra grabbarna skötte sig.

Efter att ha visat upp sig för domaren blev alla pojkarna jättetrötta.

och sen väntade BIS uppfödartävlingen och vi gick in i stora ringen med 5 andra uppfödargrupper och vi lyckade slå dem alla och blev alltså BIS uppfödare, så tack till er alla som var kvar så länge så vi kunde vinna detta.

Från Krägga utställningen har jag lyckats få tag i några bilder. Mumrik kom ju 2:a i bruksklassen med UK. Foto Jörgen Oinonen
 
och sen vann han parklassen tillsammans med Meide visade av Kerstin - i ösregn. Foto Malin Westlie

Meide vann Veteranklassen över 6 andra championtikar med UK  - foto Malin Westlie

men sen föll hon mot hanen och blev BIM veteran. Inte dåligt 3 dagar efter sin 10-årsdag. Foto Malin Westlie

Thunder's Johnny Be Good BIS - SLCCh NLCCh Pompeca's Firelove in Ameide BIM veteran. Foto Malin Westlie

I helgen kom det även en hälsning från Sofia, Cherrys och Hannas matte att de varit på promenad med Lenah, Mollys och Kajsas matte. Så här är några bilder från promenaden.

fr.v vänster Molly, Cherry, Hanna och Kajsa

trött liten Kajsa efter promenaden.

Kommentarer
Postat av: Susanne

Vad roligt att se att allt fungerar igen.Grattis till resultaten på utställningen!Om du visste vad det går trögt att jobba! På måndag kommer alla studenter och då är det bara att vara förberedd och se glad ut!Tack för kaffet på Alnön och för att vi fick krama Mumgas!

2008-08-26 @ 13:45:05
URL: http://whippeternal.blogspot.com/
Postat av: Marie

Tack själv för trevligt sällskap!Jag har också börjat jobba och jösses vad segt det är att sitta vid en dator hela dagarna.Grattis igen till Nietzsches LC cert

2008-08-26 @ 20:24:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0