30 juni 2008 - alla valparna sålda, hälsningar från valpköpare

Idag är det lite tomt hemma för nu har alla Mumgas bröder flyttat till sina nya hem. Helgen den 14-15 juni så åkte vi först hem till Jörgen, Annah, Birk och Edda i Abrahamsberg i Stockholm för att lämna Bendi som nu bytt namn till Garamond. Det blev livat hemma hos familjen eftersom vi även hade med de sex vuxna tikarna samt även Garamonds tre andra bröder. Men Birk och Edda höll ett vakande öga på småvalparna så de inte hittade på för mycket hyss. Efter gott fika så var det dags för den obligatoriska överlämnande bilden så varsågod här är Garamond med sin nya familj.
Garamonds nya familj
Garamond har funnit sig väl tillrätta i sin nya familj. Här är även en hälsning från familjen framför deras kolonistuga dit Garamond redan lärt sig att hitta.
 
Efter besöket så for vi vidare ner till Tånga Hed för utställning. Mer info om den kommer snart men det bästa var att Busan som jag börjat ställa ut i seniorklass blev BIS-Senior med UK och därmed är kvalificerad för SW's Trippelpris i år eftersom hon klarade anlagsprov i viltspår förra hösten. Bra gjort av min 8-åriga dam eller hur.

På söndagen så kom Marie & Tommy för att hämta Intro som deras barn döpt om till Nitro. Marie & Tommy har redan 3 whippets så Nitro fick ett gäng nya bröder på en gång. Trots att vädret var ömsom regn omsöm sol under hela helgen så lyckades vi fika när det var regn och när det var dags för fotografering så sken solen. Vad annars när man hämtar sin nya valp :-) Så här är Nitros nya matte och husse.

Nitro gillade direkt sin nya matte och husse och husse fick en puss av Nitro och då kunde inte Tommy vara sämre så han gav Nitro en också.
 
Här även bilder från Nitros hem i Kalmar.
 
På söndagen i midsommarhelgen hade Bråvikens LC sektion 10-års jubileum i Stjärnhov med ett inofficiellt LC prov och då fick även valpar delta. Så Hanna och Jonas kom med Byron och sen var Confi och Mumgas med. Så det blev första gången grabbarna sprang med munkorg på och de var så duktiga även om de alla tre var tvugna att stanna efter ca 50 meter för då kom de ju på att de hade munkorg på sig. Men alla tre fick poäng och Byron vann den interna kampen på 72p följt av Mumgas 70.5p och Confi 67p. Sen fick vi även hjälp av Jeanette (kennel Magic Colour) att ta lite uppställningsbilder på pojkarna. 
  
Efter att ha stått fint tyckte Confi att han behövde sätta sig ner en stund och vad passade då bättre än i Jeanettes knä!

Sen försökte Jonas och Hanna sig på att försöka få alla tre grabbarna ståendes bredvid varandra och det gick till slut!

men så här såg det ut på de flesta bilderna. Den som skötte sig bäst var som ni ser Confi.
  
Byron är en herre med fart i och som dessutom gillar att gräva vilket framgår av bilderna från Jonas och Hanna.
  
I lördags 28 juni så var det Whippet race lagtävling i Södertälje, ett jättetrevligt arrangemang och alla såväl hundar som ägare hade en heltrevlig dag med race, samvaro och tårta och grillning efteråt. Ska skriva ihop lite om det också och visa lite bilder. Till tävlingen kom Annah, Jörgen, Birk och Edda med Garamond som fick prova på att springa efter trasan liksom brorsorna och det gick hur bra som helst. Sen kom även Isabelle och Gerd från Tranås upp för att se om Confi skulle passa ihop med dem och jag tror att Confi numera Henry hittade hem direkt till hjärtat hos både Isabelle och hennes mamma Gerd så nu fick även Henry ett eget hem att flytta till. Så här är bilden på Henry med sin nya matte Isabelle.

Mamma Gerd rapproterade efter den långa resan hem att allt gått jättebra och allt verkar fungera kanonbra hemma i Tranås. Så Mumgas får numera hålla tillgodo med tjejerna här hemma, men skickar en hälsning till alla sina brorsor att ni ska ha det så bra och att vi kommer att träffas igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0