10 juni 2009 - Valpar & Spårkurs

Tänk vad fort valparna växer, fast å andra sidan så ligger de mer eller mindre konstant och diar, det finns ju många matplatser i och med att de enbart är fem stycken. När de väl har ätit så kryper de inte långt för att sova en stund så där förbrukas inte heller många kalorier :-) 
 

Killarna i kullen har fått arbetsnamn och det blev Blixten (hane 1) och Pysen (hane 2) medan tikarna hittills enbart kallas efter de tikar de liknar mest så tik 1 kallas mini Pepsi, tik 2 mini Busan och tik 3 mini Vilda. Grabbarna har gått upp 65 resp. 55 g och samtliga tjejer har ökat 40 g var på 2 dagar.Lilla mini Vilda är rätt tufft tecknad då hon är sammetssvart i ansiktet samt på alla benen från handled/hasled och nedåt vilket är lite skillnad mot Vilda som var brindlad hela vägen ner på benen när hon var lite.
Vilda har förresten sex valpar, plastvalpen som hon hade innan valparna föddes har nu återigen flyttat ner i valplådan, den fick respit i 1 dygn men sen plockade Vilda in den i valplådan igen, vilka idéer de kan få.


Idag har Vilda tillåtit de andra tikarna att få komma in nära valplådan och kolla på valparna, förutom en av dem och den som Vilda tycker ska hålla sig borta ett tag till är givetvis syrran Mumin. Precis som Mumin tyckte Vilda skulle hålla sig borta från hennes valpar förra året. Mumin tycker många gånger när Vilda varit ute och kissat att hon nog kan ta hand om valparna åt Vilda. Ska bli intressant att se när Vilda tycker att det är nog rätt bra med hjälp från Mumin.

Sen håller vi på och klurar ut lite kennelnamn på valparna, temat är ju redan klart och det blir O'Connor efter Tyson men sen ska resten stämma också, det är lika kul varje gång när man smakar sig fram på de olika namnen och om de passar valpen.

Ikväll var jag iväg med Busan på viltspårskurs - ska ju försöka komma igång med viltspåret igen så att tjejerna kan göra öppet spår - anlagsproven är ju redan klara för dem. Busan gick som en klocka i skogen trots att vi passerade över gamla spårstarter och blodspår sen både dagen innan samt tidigare under dagen. Räta vinklar gick galant och även ett serpentinspår gick kanon. Om nästa veckas träning på öppen klass delarna fungerar bra så ska jag försöka komma iväg under semestern på några öppet spår med henne så jag ta de andra så fort tiden räcker till.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ett jättegrattis till de små grynen! De ser jättefina ut!

2009-06-11 @ 15:43:47
URL: http://whippeternal.blogspot.com/
Postat av: Lenah Skärstrand

Är plastvalpen tingad? Den verkar ju vara ganska lugn och skulle kunna passa en som haft valp i två års tid.

I övrigt är de ju helt underbara, Mollys halvsyskon! Man bli bara sjuk!Kram från Lenah, Molly och Kajsa

2009-06-12 @ 09:55:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0