8 juni 2009 - WR & Vildas kommande valpar

Jaha, så har det gått en månad sen senaste uppdateringen här men å andra sidan har jag i allafall lyckats uppdatera hemsidan regelbundet med info om Vildas kommande valpar och andra aktiviteter.

I helgen gjorde vi iordning valplådan till alla tjejernas nyfikenhet, 10 kullars entré i den har säkert satt sina doftmärken och idag har Vilda bäddat runt lite i den med sin gummivalp i väntan på de riktigta valparnas ankomst. Inte heller maten passade nu på morgonen så vem vet kanske hon kommer igång lite senare idag. Räknat från första parningsdagen så har det gått 59 dygn och sist valpade hon på dygn 60.

I onsdags var vi och kollade hur många valpar Vilda bär på och det är troligen 5 ev. 6 och hennes matchvikt var 17.4 dvs nästan 1 kg mer än vid förra valpkullen. Sen dess har hon nog gått upp ännu mer!! Som ni ser på bilden nedan är hon rätt stor.


I helgen som var gjorde 4 av Mumins söner, Mumgas, Byron, Confi & Garamond debut på Whippet Race i Västerås för att få whippet race licens, i och för sig var Mumgas och Byron med redan på Guteracet i Södertälje för två veckor sen men den tävlingen fick de inte räkna tillgodo för sin WR licens även om den gick till på precis på samma sätt.

Brorsan Nitro har ju redan fått sin Whippet Race licens så nu var det nästa gängs tur. Alla killarna gjorde bra ifrån sig och fick sin första tävling godkänd, den av brorsorna som sprang snabbast i lördags var Mumgas på 10.04 och som även vann sin G-final. Även Zorba, som också sprang för licens vann sin N-final. Men tyvärr lyckades Zorba vända sig i startburen i lopp 1 förmodligen pga övertändning så hon fick inte sitt första lopp godkänt och får därmed inte heller tillgodoräkna sig tävlingen som godkänd. Mumin var också med och sprang sina lopp på lc vis dvs sparade på krafterna för att orka springa 700 m men WR banan är ju bara 137 m så hon fick ju inga framstående tider direkt utan hamnade över 11 sekunder i alla loppen, men kul hade hon. Här nedan får ni lite bilder från racet. Confi som kom 4:a i K-finalen var tyvärr tvungen att åka hem innan prisutdelningen så ingen bild finns på dem.Veckans dåliga väder bröts på Nationaldagen och blev riktigt soligt större delen av dagen, lite regndroppar kom först när prisutdeleningen skulle börja men det slutade regna rätt snart. Mycket folk var det på racet som ni ser av bilderna men först av allt några bilder på Pompeca's ligan som var där och tävlade, saknas gör Mattias & Confi som redan åkt hem vid fototillfället.
Övriga deltagare på Västerås whippet race tävling 6 juni 2009
I veckan som var bodde Confi här några dagar och här är några bilder från hans vistelse.


Det var lite nytt men mer kommer så fort Vilda sätter igång.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0