15 april 2011 - Vilda & Leos valpar 4½ veckor gamla

Nu till helgen när det lovas varmt och skönt väder ska valparna få komma ut i friska luften för första gången så det ska bli spännande att se vad de tycker om det. Nu är det full rulle på småttingarna och alla har passerat 1½ kg i vikt. Maten äter de med glupande aptit, fast bordsskicket är väl inte det bästa för valparna tycker det går lika bra att äta när man står i matskålen :-)

Alla valparna har nu fått sina kennelnamn och registreringsbevisen är uthämtade idag. Pappa Leo har ju fått sitt kennelnamn Zelig Roke från Ursula LeGuins böcker om trollkarlen från övärlden "A wizard from Earthsea" så efter att ha läst igenom boken så fick hela kullen "Roke" som tema. Roke är en av öarna i Övärlden.En av trollkarlana kallas för Sparrowhawk så det fick bli Björnes namn dvs Pompeca's Sparrowhawk from Roke.

Vildeman med sin brindlade kropp fick namnet Pompeca's Wizard from Roke, en hyllning till alla trollkarlarna.

Wilma som är mest lik Vilda, en riktig gobit fick del av Vildas kennelnamn i sitt så hon heter Pompeca's Sweets from Roke

Muffin som fått mest vitt av alla valparna fick namn efter vinterfestivalen som hålls på ön Roke och sen skedde ju parningen mitt i vintern så hon heter Pompeca's Winter Festival at Roke.

Bonnie fick även hon ta del av Vildas kennelnamn dvs Spring och sen är ju valparna födda tidig vår så hon fick heta Pompeca's Springtime at Roke

Lilla Pebbles som blir mer och mer gulröd fick sitt namn efter en gul blomma som finns på ön Roke och den kallas Sparkweed så hennes kennelnamn blev Pompeca's Sparkweed from Roke.

Kicki var här och hjälpte till att fota valparna så i helgen ska jag fixa till bilderna och lägga in här men tills dess får ni nöja er med bilderna ovan och nedan.


Kommentarer
Postat av: Olga Sandlund

Hejsan! Vilka fina kennelnamn de fått småttingarna som hedrar både far och mor. Vilken härlig tid som väntar dem uti vårsolens glans.Stort lycka till med valparna framöver.Hälsningar Olga Sandlund i Motala

2011-04-16 @ 10:20:25
URL: http://tantolga.blogspot.com/
Postat av: Petra & Sture

Supersöta!

2011-04-20 @ 17:58:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0