26 april 2011 - Vilda & Leos valpar 6 veckor gamla

Valparna har ju haft kanontur - den senaste tidens värme har ju gjort att valparna fått tillbringa hela dagarna ute i trädgården. Så det är en massa bus i valphagen, sen hjälper ju Mumlan till och agerar lektant runt hagen där hon springer och visar upp sina leksaker.

I hagen har de tunnel, hundsäng, kartonghus plus en massa andra leksaker som de håller på med, så första delen i agility är redan avklarad för de far fram och tillbaka i tunneln. Bello studerar vad Pebbles gör.Muffin kollar lägetBonnie leker "heere på täppan" med Dobby medan Wilma tar ett varv runtoch hittar sen en boll att leka medEfter att ha lekt och ätit så brukar de däcka ihop i korgen eller på fällen och sova gott ett par timmar.Pojkarna har nu fått nya smeknamn av sina nya ägare. Björne som ska flytta till Emelie, Tilda & kusinen Zacke i Eskilstuna kommer att kallas för Dobby.

Vildeman som kommer att kallas för Bello kommer att flytta till Thomas, Sari, Axel & Emil i Åkersberga.

Muffin kommer att flytta till Lisa med man och tre barn samt en äldre hundkompis blandisen Pontus i Skokloster. Ett alldeles nybyggt hus väntar på att få utforskas av Muffin. Det verkar redan som om Muffin och Iina funnit varandra. Lisa klurar fortfarande på vilket smeknamn Muffin ska få


även lillebror Jimmy fann sig väl tillrätta bland alla valparna.De två brindlade tikarna "Wilma" & "Bonnie" kommer båda att flytta till Stockholm till två olika ägare Anja och Håkan, vem som får vilken valp är inte riktigt klart ännu men däremot att Håkans tik kommer att kallas "Fia" och Anjas förmodligen "Bianca".

Då återstår lilla charmiga Pebbles som jag hoppas hamnar i Södertälje och som jag lite senare kan ta en valpkull på.

I helgen som var åkte jag med Shannie & Mumlan, Emelie & Tilda med Zacke samt Mattias & Bettan & Rebekah med Confi och Puckolina till Hedemora för LC träning och licenslopp.Tre nöjda hundar Mumlan, Zacke & Shannie efter omgång ett.Mattias & Bettan slappade i bakluckan på bilenMumlan sprang sitt sista licenslopp och klarade sin lc licens. Zacke som provade på för första gången snappade snabbt upp det hela och efter ett par ensamlopp fick han springa ett licenslopp och det gick jättebra. Shannie & Confi agerade stödhundar till några licenshundar och båda gjorde bra ifrån sig, men jag tycker nog loppat mellan Mumlan & Lisa B's Isole var dagens snyggaste :-)
Mattias & Bettans Puckolina däremot tyckte det var så spännande med trasan och de andra hundarna som sprang men att själv springa efter trasan var inte riktigt hennes grej den här gången. Får se om det går bättre nästa gång.
Fältet är i allafall bra och med en jättevacker omgivning, med en bäck ringlande fram längs med fälten i vilken hundarna kunde kyla ner sig något, det var nämligen 23C i skuggan den 24 april. Rena sommar värmen hoppas det håller i sig.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0