19 mars 2011 - Vilda & Leos valpar 4 dagar gamla

Så har det gått drygt 4 dagar sen Vilda & Leos valpar föddes och allt har gått jättebra. Valparna äter och sover som de ska, de har sen de föddes lagt på sig mellan 40-50% av sin ursprungsvikt och det är de som vägde runt 350 g som har gått upp ca 50% medan de två som vägde 390 g har gått upp 40% - så matchviken för valparna som nu ligger i Vildas valplåda är nu över 500 g för nästan alla. Viktkurvan för dem ser ni under alla bidlerna.

Här kommer en bild på var och en av valparna - först ut hane 1Hane 2 - den enda som fått arbetsnamnet  än så länge och det är "Vildeman" - han är ju en liten kopia av Vilda.Tik 1Tik 2 -Tik 3 -Tik 4 -Viktkurva för alla valparna.Som ni ser blev hälften brindlade som Vilda och hälften röda/fawn som Leo - jag hade nog trott att de skulle ha mer vitt eftersom pappa Leo har rätt mycket vitt men Vildas heltäckning slog igenom mer.

Just nu funderar jag på arbetsnamn samt tema och stamtavlenamn på de små - så håll ut så ploppar säkert något ut kommande vecka.

Idag tyckte Vilda att det var rätt trevligt att ta en vilostund från valparna och hängde med de andra hundarna ute på tomten i solskenet. Det kändes ju som en riktig vårdag så snön som kom häromdagen var ju helt onödigt, men nu har ju  det mesta smält bort igen som tur är. Det ska bli så skönt när all is också är borta så hundarna kan springa för fullt igen när de leker. Nu är det mest bambi på hal is lekar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0